Dodge Charger Daytona SRT Tanıtıldı!

0
1108
Dodge Charger Daytona SRT

ABD kökenli otomotiv firması olan Dodge, kendisi ile birlikte birçok ilki de getirecek olan Charger Daytona SRT modelini tanıttı. Söz konusu model tam bir American Muscle Car!  Elektrikli otomobil dünyasına bomba gibi bir giriş yapan Dodge, elektrikli muscle modelini sonunda tanıttı. Dodge Charger Daytona SRT, ilk olarak Fratzonic Chambered Exhaust isimli egzoz sistemi ile dikkat çekiyor. Model henüz konsept halinde ancak yine de bütün dikkatleri üzerine çekiyor. Dediğimiz gibi bu yeni model henüz konsept halinde olsa da markanın önümüzdeki iki yıl içerisinde bu aracı seri üretime taşımaya kararlı olduğu da belirtelim.

Dodge Charger Daytona SRT

Dodge Charger Daytona SRT

Daytona SRT, Amerikan markanın ikonik Charger modelinin adını alıyor. Üstelik bu yeni elektrikli model, tasarım olarak da ikonik modelin yolunu takip ediyor. Dodge, yeni elektrikli aracının ilk bakışta bir Charger gibi görünmesini hedefliyor. Aynı zamanda elektrikli otomobillerin ihtiyaç duyduğu aerodinamik yapı da ufak değişiklikler ile sağlanacak.

American Muscle Car!

ABD’li marka yeni modeli için özel bir ses hazırlığı yapıyor. Amerikan otomobillerinin en önemli özelliği kesinlikle motoru ve sesi. Dodge, şu an için konsept olan otomobili hakkında teknik verileri henüz paylaşmıyor. Ancak kullandığı özel ses sistemi ile 126 desibellik yapay bir ses için özel çalışma gerçekleştirdiğini duyurdu. Üstelik marka, V8 niteliğini taşıyacak bu yapı ile de herkesi şaşırtmak istiyor.

Dodge Charger Daytona SRT

eRupt Vites Sistemi

Dodge’un yeni modeli Charger Daytona SRT, eRupt isimli bir vites sistemi kullanıyor. Böylece model, diğer elektrikli otomobillerden kolayca ayrılıyor. Bu özel şanzımanın çoklu değerler ile geleceği söylendi. Üstelik elektromekanik altyapısı sayesinde klasik modellere gönderme yapan bir sürüş hissiyatı da vaat edilenler arasında.

Charger Daytona SRT’nin kokpit bölümüne baktığımızda modern donanımları ve çizgileri görüyoruz. Bir diğer yandan söz konusu model için 12,3 inçlik multimedya ve 16 inçlik sürücü paneli karşımıza çıkıyor. Dodge, bu yeni modeli Charger Daytona SRT’yi 2024 yılında seri üretime hazır dinamikleri ile yollara çıkarmak istiyor.

2. El Dodge Charger İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here