Yeni 2024 Dodge Charger Bu Unutulmuş Konsept Otomobili Temel Alacak mı? Akıllarda dolaşan bu soruyu ele alarak bu yazıyı hazırladık.

Eskinin dışında ve yeninin içinde.. Ünlü otomobil üreticisi Dodge, mevcut tüm içten yanmalı şasilerini 2024 model yılına kadar değiştiriyor. Buna, 2006 yılından beri aynı platformda kullanılan Dodge Charger da dahildir. Söylentiye göre, yeni nesil Dodge Charger, 1999 yılından beri unutulmuş bir konsept otomobile benziyor.

Yeni Bir 2024 Dodge Charger Olacak mı?

Dodge, 2024 Charger’ı sıkı bir şekilde koruyor. CEO Tim Kuniskis, yalnızca markanın 2024 yılına kadar mevcut Charger’ı üreteceğini belirtti. ve ardından 2024 yılında bunu üretmeyi bırakacağını söyledi.

Dodge’un eMuscle geleceğini tartışırken Kuniskis, “Bir Charger, Dodge Charger’ı daha hızlı hale getirebiliyorsa, biz varız” dedi. Ayrıca Dodge’un yeni nesil eMuscle arabalarından en az birinin silüetini üzerinde taşıyor.

2024 Dodge Charger Konsept Otomobili Temel Alacak mı?
1999 Dodge Charger R/T concept car | Stellantis

Ancak asıl merak edilen soruya gelelim. İçlerinden herhangi biri Charger rozeti takacak mı? Bu isim, ister plug-in hibrit ister tam akülü elektrikli araç olsun, elektrifikasyon için Dodge’un geçemeyeceği kadar mükemmel bir görünüme sahip. Ancak 2024 Charger’ın gerçek güç aktarma organları ve görünümü çok sıkı korunan bir sır olarak kalıyor.

İkinci El Dodge İlanları

1999 Dodge Charger R/T Konsept Otomobili

Retro araba patlamasından önce, altıncı nesil 2006 Charger’dan önce, hatta 2005 Mustang’den önce, Dodge bir Charger prototipi ortaya çıkardı. Yıl ise 1999’u gösteriyordu. Dodge Viper ise yedi yıldır başarılıydı ve iyi satıyordu. Yeni Millenium’da geleceğe bakan birçok otomobil üreticisi varken, Dodge kesinlikle retro bir prototip ortaya çıkardı.

1999 Charger R/T tamamen işlevsel bir konsept otomobildir. Chrysler’in stil bölümünün başkanı Tom Gale, dramatik bir dış tasarım ortaya çıkardı. Charger’ın burnu ve artı şeklindeki ızgarası 1999 yılı için oldukça modern görünüyordu. Aksi takdirde, aracın çoğu bir gerilemeydi.

1999 Dodge Charger R/T concept car | Stellantis

Orantıları (uzun, şık bir kaput ve arka aksa doğru kayan bir kokpit) kas otomobil çağındaki Charger’ları andırıyordu. Bir fastback penceresinden dışarıya doğru genişleyen arka çamurluklar, özellikle ikinci nesil Dodge Charger’ı (1968-1970) andırıyordu. Buna ek olarak, tasarımcı dört kapılı sedanın arka kapılarını coupe benzeri arka kapılarla ustaca harmanlamış.

Konsept otomobilin iç kısmında dört adet koltuk ve tam boy bir orta konsol bulunuyor. Ayrıca bu, iç mimar Trevor Creed’in birinci nesil Dodge Charger’a (1966-1967) geri dönüşüydü.

Unutulan Konsept Otomobil, Yeni 2024 Dodge Charger Olarak Tekrar mı Gelecek?

Dodge, 1999 Charger R/T konseptini asla üretmedi. Bunun yerine şirket, 2006 model yılı için tamamen yeni bir Charger sedan tasarladı. Bazı MOPAR tutkunları, ilk Charger prototipinin modern bir versiyonunun nasıl görüneceğini merak ediyor. Ancak 2024 yılı için daha fazla merak etmeleri gerekmeyebilir.

Dodge, 2015 yılında Las Vegas’taki bir bayi toplantısında yeni nesil Charger modelinin erken bir tasarımını herkese gösterdi ve tanıttı.

Görgü tanıkları Mopar Insider’a yeniden tasarlanan Charger hakkında bir takım bilgiler aktardı. Kaynağa göre 2024 model Charger, 1999 Charger R/T konseptiyle birçok “stil öğesini” paylaşıyor. 99 Charger’da ki elemanların çoğu arabanın arkasında bulunuyordu. Dodge, otomobilin ön uç tasarımı mevcut BMW 7 serisini hatırlatıyor. Marka Charger’ı ayrıca aynı BMW gibi “daha dik bir ön pano” ile modernize etmişti. Ve ilginç bir değişiklikle FCA, “Cuda” olarak adlandırılan dönüştürülebilir bir versiyonu da tanıttı.

2024 Dodge Charger Konsept Otomobili Temel Alacak mı?
1999 Dodge Charger R/T konsept otomobil ve iki adet ikinci nesil Charger | Stellantis

Ardından Dodge, Stellantis grubunun 2021 EV günü etkinliği sırasında bir slayt gösterisi sundu. Marka slayt gösterisinde bir Dodge Charger’ın hızlı arka camının bir görüntüsünü gösterdi. Ardından modeldeki geniş çamurlukların ana hatlarını paylaştı. Slayt izleyicilerinin bazıları bunun ikinci nesil bir Charger prototipi olduğuna inanıyordu. Ancak daha da yakından bakıldığında, bu siluet aynı zamanda 1999 konsept otomobilini de andırıyor. Ancak hala çok fazla cevapsız soru var. 1999 yılının konsept otomobilinin veya 2015’in süper gizli prototiplerinin herhangi bir yönü 2024 Charger’da gün ışığına çıkacak mı? 2024 Dodge Charger Konsept Otomobili Temel Alacak mı? Bir cevap aradığımız en çok merak edilen sorulardan biri de budur. Ancak öğrenmek için Dodge’den gelecek haberleri ve tanıtımları beklememiz gerekecek.

İkinci El Dodge Charger İlanları

Son Safkan Amerikan Arabası: Dodge Viper!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here