Alpina B4 Convertible 2016 İncelemesi

0
876

B4 Cabrio, Alpina ciddi derecede hızlı ama konforlu bir spor otomobilin nasıl geliştirileceğini gayet iyi biliyor. Performansını daha uygar ve yuvarlak bir şekilde sunarak BMW’nin üzerinde ve ötesinde günlük kullanılabilirliğini artırmaktadır. Alpina almak aynı zamanda yanınızda ayrıcalık sahibi olacağınız anlamına gelir.

Alpina’nın enderliği bazılarını cezbedecek olsa da, üstü açılabilir otomobilin gerçek gücü, performansı ve incelikle ikna edici bir şekilde harmanlamasıdır. Temel olarak bir M4 ile başlamak yerine, üretici daha yumuşak 440i’yi alıyor ve onu bir Alpina yapmak için motordan aerodinamiğe kadar her şeyi değiştiriyor.

alpina

440i’den 3.0 litrelik altı silindirli turbo, 404bhp geliştiren daha güçlü bir ikiz turbo ile değiştirildi; bu 440i’den 82bhp daha fazla, M4’te 20bhp daha düşüktür.

Yine de performans rakamları etkileyici kalıyor; 0-100 km / s 4,5 saniyede kapsanırken, 187 mil / saat maksimum hız, elektronik olarak 155 mil / saat sabitlenmiş M4’ü gölgede bırakıyor. Standart olarak motor, M4’ün kullandığı hızlı çift kavramalı otomatik yerine sekiz vitesli bir otomatik kutu ile eşleştirilmiştir. Çeşitli BMW ve JLR modellerindeki uygulaması gibi, değişiklikleri ile pürüzsüz, keskin ve zamanında.

b4

Başka bir turboşarjın motora vidalanmasına rağmen, güç dağıtımı, hızlı M4’den farklı olarak oldukça doğrusal ve pürüzsüzdür. Alpina’da hızlı gitme sürecinin tamamı, BMW’nin direksiyonuna geçtiğinden çok daha az çılgınca. Aynısı, 19 inçlik büyük alaşım jantlara ve bunları saran ince kauçuk şeridine rağmen M4’lerden daha esnek ve affedici olan sürüş için de geçerli.

Hızlı gitmek için daha rahat yaklaşım, heyecan seviyelerini biraz düşürür, ancak dönüştürülebilir bir arabada, daha iyi bir karakter uyumu gibi gelir. Katlanır hard-top ağırdır; bu araba B4 coupe’den 225kg daha ağırdır  ve bu ilave ağırlık, convertible’ın tepkilerini hafifçe köreltiyor.

b4

Artı tarafta, tavanın alçaltılması sizinle aranızdaki engeli ortadan kaldırır ve bu da Alpina’ya devirde tırmanırken tatmin edici bir ses verir.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here