Alpina B4 S, bir BMW M4 kadar keskin olmasa da, daha lüks, daha özel ve günlük bir sürücü için daha iyi bir satın almaya elverişlidir. Sürüşü, 4 Serisinin ilgi çekici kullanımından ödün vermeden rahattır ve stili, ona daha sofistike bir his verir. En iyi yanı, kaputun altındaki altı düz tork sayesinde performansın hala inanılmaz olmasıdır. Geniş kemerler, devasa egzoz boruları ve kaslı gövde ona yolda sportif bir duruş sağlıyor, ancak çoğu kişi için bunlar gereksiz.

Fiyatı bir M4 ile neredeyse aynı ve biraz daha fazla güce sahip, ancak BMW’nin ürününden çok daha abartısız lüks ve hızlı seyirlere odaklanıyor. Bu en son sürüm, 4 Serisinin en son makyajından yararlanıyor, ancak yine de özel alaşımlı jantları ve benzersiz ön tampon tasarımının yanı sıra lüks iç tasarımıyla ayırt ediliyor.

B4 S Coupe Kalbi…

Alpina, 434bhp üretmek için kaputun altındaki 3.0 litrelik çift turbolu sıralı altı motoru değiştirdi; M4 modelinden daha fazla ve 24 bhp, önceki B4 modelinden daha fazla. Tork da 60Nm artmıştır, bu nedenle maksimum 660Nm mevcuttur.

Alpina 0-60mph’den sadece 3,9 saniyede çıkıyor ve motor herhangi bir viteste sert çekiyor. Akrapovic egzozu ile kulağa harika geliyor; M4’ten daha sessiz ama daha tatlı bir tonla. Olmasını istediğinizde çılgına dönüyor, ancak torkun geniş yayılması, normal sürerken güçlendirilmiş M4’ten daha rahat olabileceği anlamına geliyor.

Sekiz ileri otomatik (Alpina’nın normal BMW ünitesinin kendi ayarı) pürüzsüz ve hızlı vites değiştiriyor. Bu yüzden lüks hissine yardımcı oluyor, ancak B4 S tamamen dolaşmakla ilgili değil.

Sürüş Keyfi Çok Farklı

Sert M4 gibi virajlarda düz değil, ancak Alpina, tümsekler ve çukurlar üzerinde hoş olmayan bir şekilde zıplamadan sportif hissedecek kadar sert. M4 daha çok düzgün bir spor araba gibi hissettirirken, Alpina tartışmasız bir günlük otomobil olarak daha iyi çalışır.

En son sürüm artık standart olarak sınırlı kaymalı diferansiyel ve Michelin Pilot Sport 4 S lastikleri alıyor. Bunlar, bu gücün daha fazlasını kesmesine yardımcı oluyor. B4, M4’ten daha ulaşılabilir olduğu için, sonuç olarak yolda sürüş keyfini çıkarmak daha kolay.

Standart kit, Alpina’nın kendi deri koltukları ve 20 inç alaşımlarının yanı sıra uydu navigasyon ve gerçek zamanlı trafik güncellemelerine sahip BMW Profesyonel Multimedya içerir.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here