Zaman MG TF ‘ye iyi davranmadı. Çünkü 1995’te MGF olarak piyasaya sürülmesinden bu yana neredeyse hiç değişmedi. Bu aşinalık, kolaylıkla çok daha eski bir araçla karıştırılabileceği anlamına geliyor.

Kompakt boyutları, çağdaşlarından çok daha küçük olduğu için orijinal raf ömrünü aştığının bir başka göstergesidir.

Dış görünümü gibi, TF’nin içi de oldukça eski görünüyor. MG’nin sürüş pozisyonu oldukça kullanışsızdır. Bu nedenle erişilemeyen ayarlanabilir direksiyonu gerçekten rahat olmaktan çok uzaktır ve alçakta konumlandırılmıştır. Genel yapı kalitesi iyi ancak şalt sistemi ucuz görünüyor ve hissettiriyor. Ayrıca kabindeki depolama alanı kısıtlıdır. Ancak arkada 210 litrelik kullanışlı bir bagajı var.

Sınırlı Üretim MG TF’ de yalnızca bir motor seçeneğine sahip olursunuz. Ortaya monte edilmiş 133 hp 1.8 litrelik orijinal K-Serisi üniteden türetilmiştir. Tam gaz altındayken boğuk bir spor otomobil hızı sağlamak için mücadele ediyor. Bu nedenle TF’nin ihtiyaç duyduğu performansı sağlamıyor. Ayrıca 0-100kmh 9,6 saniye sürüyor. Ateşli bir süpermini için yeterli değildir.

Hafif tasarımı ve kompakt oranları sayesinde virajlı köy yollarında bolca keyif alırsınız. Bununla birlikte, motor otoyol hızlarında gürültülüdür. Ayrıca şanzıman sert bir vites değiştirme mekanizmasına sahiptir. Gergin süspansiyonu aynı zamanda engebeli yollarda kıpır kıpır bir sürüşe neden olabilir.

MG TF eski bir tasarım olabilir. Ancak tamamen modern bir fiyat etiketi ile birlikte gelir. Ayrıca en yakın rakibi olan Mazda MX-5’ten daha pahalıdır. MG, klima ve gövde renginde bir hardtop da dahil olmak üzere birçok kit ile birlikte gelir.

MG’de iki hava yastığı alıyorsunuz. Ancak ESP’si yok ve tasarımı doksanların başlarına dayanıyor. Bu yol güvenliği açısından uzun bir süredir. Şu anki haliyle Euro NCAP sürecinden geçmedi. Ancak 2003 yılında yolcu koruması için dört yıldız aldı.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here