MotoGP Almanya GP Sıralama Turları: Johann Zarco Seriyi Bozdu

MotoGP Almanya GP sıralama turları Sachesenring pistinde tamamlandı. Gün sabah saatlerinde gerçekleştirilen 3.Antrenman seansı ile başladı. Yamaha Fabrika Takımı pilotu Fabio Quartararo seansın en hızlı ismi oldu. Sıralama turlarında Q2’ye kalan pilotların belirlendiği 3.Antrenman turunda 10’a giremeyip dışarıda kalan önemli isimler oldu. Maverick Vinales, Pol Espargaro, Valentino Rossi ve Alex Rins gibi önemli isimler ilk 10’un dışında kalarak Q1 seansında yarışmak durumunda kaldı. Yarış öncesi yapılan son antrenman turunun en hızlı ismi ise Johann Zarco oldu. Fransız pilot, daha sonra gerçekleştirilen sıralama turlarının Q2 seansında da oldukça başarılı bir zamana imza atarak; en yakın rakibi Quartararo’nu 0.011 saniye önünde pole pozisyonunu aldı. Bu pole Zarco’nun bu sezonki ilk pole’ü oldu.MotoGP ALmanya GP Sıralama

Q1 Seansı

Seans kuru havada başladı. Pilotlar piste neredeyse hep beraber çıktılar. Pilotların hepsi arka lastikte yumuşak hamur tercih etti. Önde ise farklı tercihler görülse de genellikle sert hamur tercihi vardı. Sadece iki pilot farklı hamur tercih etti. Franca Morbidelli orta, Enea Bastianini yumuşak hamur seçti.

İlk Bölüm

İlk zaman turu geçen senenin dünya şampiyonu Joan Mir’den geldi. Sırasıyla Luca Marini ve Lorenzo Savadori onu geçti. Favori isimlerden Maverick Vinales beşinci sırayı elde etti ancak Valentino Rossi onu geçerek beşinci sırayı aldı. Performansı tartışma yaratan Alex Rins 1:20’li turlara inen ilk isim olarak ilk sırayı aldı. Seans bitimine 10 dakika kala Mir ikinci sırayı aldı. Ancak onu sırasıyla Brad Binder ve Pol Espargaro geçerek ikinci sırayı elde etti. Espargaro’nun turu, Rins’ten sadece 0.007 saniye daha yavaştı. İkinci bölüme girmeden önce Alex Rins kendi derecesini 0.053 saniye geliştirdi.

İkinci Bölüm

Seans bitimine 7 dakika kala pilotlar motor değiştirerek piste geri döndüler. Yeni zaman turları henüz atılmamışken; Savadori, 12.virajda motorunun kontrolünü kaybetti ve sıralama turlarına veda etti. Bu olay sonrası turlar devam etti ve Mir, P.Espargaro’yu sadece 0.001 saniye geçerek ikinci sırayı aldı. Ancak Espargaro’nun buna bir cevabı vardı. İspanyol pilot bitime 3 dakika kala yakaladığı 1:20.700’lük derece ile ilk sırayı aldı. Bitime 2 dakika kala ise bu kez Alex Rins ilk sırayı yakaladı.E4PzUyzXEAQpCfM

Devam eden turlarda Rossi 5, Binder ise 3.sırayı aldı. Tüm pilotlar son kez zaman turu denemesine başlayacakken Morbidelli’nin son virajda yaptığı kaza sarı bayraklara sebep oldu. Böylece kimse kendi derecesini geliştiremedi ve Alex Rins, Pol Espargaro ikilisi Q2 seansına kalan iki pilot oldu. Ayrıca Iker Lecuona’nın da ilk virajda bir kaza yaptığını gördük.

Q2 Seansı

Q2 senasında Johann Zarco ve Pol Espargaro hariç herkes, yeşil bayraklar salladığı an piste çıktı. Pilotların çoğunluğu arka lastikte yumuşak hamur tercih etti. Ön lastik seçiminde ise büyük kısım sert hamur seçerken; Pramac pilotu Jorge Martin orta hamur seçti. Alex Rins ise iki lastikte de orta hamur kullanan tek isimdi.

İlk Bölüm

İlk zaman turu Jack Miller’dan geldi. Avusturalyalı’yı sırasıyla Aleix Espargaro ve Marc Marquez geçti. Fabio Quartararo’nun ikinci sırayı aldığı zaman turu ise iptal edildi. Ardından Jorge Martin ikinci sırayı elde edecek dereceye ulaştı. Quartararo ise iptal edilen turu sonrası zaman turu atmaya devam etti ve bu kez Marc Marquez’in 0.130 saniye önünde ilk sıraya oturdu.

İkinci Bölüm

Pilotlar pite girip son haklar için tekrar piste çıktıktan sonra ilk önemli tur Jack Miller’dan geldi. Miller, bitime 5 dakika kala ikinci sırayı yakaladı. Bitime 2 dakika kala Quartararo 1:20.247’lik derecesi ile ilk sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Fransız pilotun hemen ardından önce Aleix Espargaro ikinci sırayı yakalayacak derece ile geldi. Sonra ise bir başka Fransız Johann Zarco, Quartararo’yu 0.011 saniye ile geçerek ilk sırayı aldı. Ancak bu turun sonrası zaman turuna devam eden Zarco yerde kalınca sarı bayraklar çıktı ve bazı pilotların zaman turları boşa gitti. Geriye çok az bir süre kalmışken Taka Nakagami’nin de ilk virajda yaptığı kaza son hakların heba olmasına sebep oldu. Sarı bayraklardan kaçıp bir zaman turu atabilme ihtimali olan tek isim Jack Miller’dı. Ancak Miller da kendi derecesini geliştiremeyerek dördüncü sırada kaldı.E4PzUyzXEAQpCfM

Zarco’nun Pole Turu:

Bu sonuçla birlikte Johann Zarco 1:20.236’lık turu ile Quartararo’nun pole serisini bitirdi. Böylece Zarco sezonda Quartararo dışında pole pozisyonu elde eden ilk isim oldu. Fransız pilota en çok yaklaşan isim üst üste 5 kez pole kazanan Quartararoydu. Sıralama lideri Fransız isim Zarco’nun 0.011 saniye arkasında kaldı. Aleiz Espargaro ise 1:20.447’lik derecesi ise ilk çizgide yer alan son isim oldu. Jack Miller dördüncü sırayı alırken; yarışın favorilerinden Marc Marquez beşinci sırada kaldı.

MotoGP Almanya GP Sıralama Sonucu:

https://twitter.com/MotoGP/status/1406280985545674756

MotoGP Almanya GP Yarış Saat Kaçta?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here