MotoGP’de sezonun 8.ayağı MotoGP Almanya GP ile gerçekleşecek. Almanya’da, 1998 yılından beri MotoGP Almanya GP adıyla, Sachsenring pistinde gerçekleşecek yarış öncesi; şampiyona lideri Fabio Quartararo rakiplerinin önündeki yerini koruyarak devam ediyor. Ancak geçtiğimiz yarış Fransız pilotun başına gelen ilginç olaylar aradaki farkın kapanmasına sebep oldu. Hatta, şu an iddiası olan toplam altı pilot var diyebiliriz. Peki sıralama turları saat kaçta? Yarış ne zaman yapılacak? Hangi kanal yayınlayacak?

MotoGP Almanya GP Cuma Günü Programı

18-20 Haziran hafta sonunda gerçekleştirilecek olan MotoGP Almanya GP Cuma günü saat 10:55’de yapılacak olan 1. Antrenman Turları ile başlayacak. Ardından, aynı gün saat 15:10’da yapılacak olan 2. Antrenman Turları ile pilotlar kendilerini ve motorlarını test edecek, pisti tanıyacak. Maalesef MotoGP ilk gün antrenmanları Türkiye’de herhangi bir kanal tarafından yayınlanmıyor. Ancak MotoGP internet sitesi üzerinden üyelik satın alarak antrenman turlarına erişebilirsiniz.

Cumartesi Günü Programı ve Sıralama Turları

Gün, saat 10:55’de yapılacak olan 3. antrenman turu ile başlayacak. Doğrudan sıralama turlarının Q2 seansına katılacak pilotları belirleyecek olan 3.antrenman seansı oldukça önemli olacak. Ardından, saat 14:30’da yarım saatlik bir antrenman seansı daha olacak. Son seans için bir nevi ısınma turu da diyebiliriz. Ancak maalesef bu antrenman seanslarını da yayınlayan herhangi bir Türk yayıncı bulunmuyor.Almanya GP Marc Marquez

Peki sıralama turları ne zaman?

Almanya’da yarışın başlangıç sıralamasını belirleyecek olan ilk seans Türkiye saati ile 15:10’da başlayacak ve toplam 12 pilotun katılacağı seans 15 dakika sürecek. Ardından 15:35’te ikinci 15 dakikalık seans başlayacak. İlk seansta ilk 2 sırayı alan pilotlar, ikinci seansa çıkma hakkı kazanacak. Q1’de yarışan pilotlardan, ilk 2’ye giremeyenler 13-22 sıralarından başlayacakları oluşturacak. Ardından Q2’deki sıralama, ilk 12 sırayı belirleyecek. Bu iki seans sonucunda yarışın başlangıç sıralaması belli olacak. Sıralama turları saat 15:10 itibariyle kesintisiz şekilde S Sport ve S Sport + ekranlarından yayınlanacak.

MotoGP Almanya GP Yarış Saat Kaçta?

Sürücüler klasmanında Fabio Quartararo önderliğinde toplam altı pilot arasında; markalar klasmanında ise Yamaha Fabrika Takımı ve Ducati arasında kıyasıya çekişme yaşanacak. Heyecanın oldukça üst seviye olacağı yarış, 20 Haziran Pazar günü saat 15:00 itibariyle S Sport ve S Sport+ ekranlarından yayınlanacak. Ayrıca MotoGP’nin alt serileri Moto 3 ve Moto 2 yarışları da sırasıyla 12:00 ve 13:20’de S Sport ve S Sport+ ekranlarında olacak.

MotoGP Dünya Şampiyonası Sürücüler Klasmanı:
MotoGP Dünya Şampiyonası Takımlar Klasmanı:

MotoGP Katalonya GP: KTM ve Oliviera Zirvede

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here