Toprak Razgatlıoğlu Yamaha MotoGP Motosikleti ile Test Sürüşü Yaptı

0
1870
Toprak Razgatlıoğlu test sürüşü

Bilindiği üzere Toprak Razgatlıoğlu geçen yıl Dünya Superbike Şampiyonasını kazandı. Yamaha’da şampiyona ödül olarak kendisine MotoGP motosikletini test ettirdi. Bu test sürüşü hediyenin yanında değerlendirme niteliği de taşıyor tabii ki. Yamaha M1 motosikletini kullanacak olan Toprak Razgatlıoğlu, bu test sürüşü sayesinde MotoGP’ye uygun olup olmayacağını gördü.

Toprak Rozgatlıoğlu test sürüşü

Yamaha M1 Motosikletini Test Etti

Yamaha MotoGp

Toprak 21 Haziran’da İspanya’daki Aragon pistinde, Yamaha M1 motosikletini sürdü. Aragon pisti düzeni ve uzun düzlükleriyle motorun tam gücünü hissetme konusunda başarılı bir pist. Toprak, hava şartlarının sıkıntılı olmasından kaynaklı sadece 40 attı. Bu tur sayısı ilk deneyime göre gayet makul seviyede.

Toprak Razgatlıoğlu’nun test sürüşü başlangıç olarak 12 tur sonra ise 5’er veya 6’şar turluk kısa sürüş şeklinde gerçekleşti. Tur aralarında Yamaha MotoGP ekibi, Toprak’ın isteklerine göre motor üstünde değişiklik yaptı. Bu şekilde 40 tur tamamlayan Toprak sürüş sonrası açıklama yaptı.

Toprak Rozgatlıoğlu test sürüşü

Moto GP bambaşka bir klasman olduğu için üretilen motorlar da ona göre özel olarak üretiliyor. Bundan kaynaklı olarak Toprak’ın yanında yardımcı olmak amacıyla Yamaha test sürücüsü Cal Crutchlow yer aldı.

Toprak, yaptığı açıklamada Yamaha M1 MotoGP motosikletiyle ilk günü olduğunu ve Dünya Superbike’ta kullandığı R1’den çok farklı hissettirdiğini söyledi.

Yamaha MotoGP

Motosikletin daha fazla güce sahip olduğunu, farklı elektroniklere, kesintisiz vites kutusuna ve çok daha fazla yeni özelliklere sahip olduğunu söylüyor. Toprak, Dünya Superbike Şampiyonası’ndan sonra MotoGP motosikletine uyum sağlamak o kadar da kolay değil. Tur attıkça motosiklet hakkında daha fazlasını öğrendim diyerek açıklamasına devam etti.

Yamaha, Toprak’ın MotoGP’ye Katılma İhtimalini Reddetti

Yamaha M1

Büyük başarılara sahip olan Toprak için MotoGP’ye katılma ihtimali konuşuluyor. Fakat Yamaha 2023 için bu ihtimali reddetti. Bunun nedeni Yamaha’nın uydu takımı olan RNF’in Aprilia’a geçmesi. Dolayısıyla bu olay Toprak’ın MotoGP’ye katılma durumunu zor hale getiriyor. Çünkü 2023 yılında Yamaha’nın pistte sadece iki motoru olacak ve onların da sürücüleri belli. Franco Morbidelli’nin 2023 için Yamaha ile anlaşması bulunuyor. Ayrıca Fabio Quartararo’nun takımla devam etmesi planlanıyor. Bu durum göz önüne alındığında Toprak için MotoGP’de boş yer kalmıyor.

Toprak’ın 2023 yılının sonuna kadar Yamaha ile anlaşması devam edecek. Anlaşmanın bitmesiyle belki Toprak için MotoGP’nin kapıları açılabilir.

Yamaha MotoGP

Yamaha’nın bu testteki amacı Toprak’ın gelecekte MotoGP’ye katılmayı seçme durumuna karşı motosikleti test edip deneyimlemesi. Bu açıklamanın üstüne Yamaha’nın bu test sürüşü ile Toprak’ı MotoGP’ye hazırlama ihtimali muhtemel.

Son olarak Toprak, MotoGP testinden çok keyif aldığını ve bu fırsatı tanıdığı için Yamaha’ya teşekkür ettiğini söyledi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here