Formula 1’de sezonun 7. yarışı F1 Fransa GP ile gerçekleşecek. Fransa’nın güneyinde Marsilya yakınlarında; takvimin en büyük kaçış alanlarına sahip pistinde gerçekleşecek yarış öncesi şampiyona lideri Max Verstappen ile 4 puan gerisindeki Lewis Hamilton arasındaki kıyasıya rekabet; Azerbaycan’da kaldığı yerden devam edecek. Peki sıralama turları saat kaçta? Yarış ne zaman yapılacak? Hangi kanal yayınlayacak?

F1 Fransa GP Cuma Günü Programı

Bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan yarış, 18 Haziran Cuma günü saat 12:30’da yapılacak olan 1. Antrenman Turları ile başlayacak. Ardından, aynı gün saat 16:00’da yapılacak olan 2. Antrenman Turları ile pilotlar kendilerini ve araçlarını test edecek. Ayrıca yarış için araçlarındaki gerekli ayarlamaları yaparak günü noktalayacak. İki seans da S Sport+ ekranlarında olacak.

F1 Fransa GP Cumartesi Günü Programı ve Sıralama Turları

Gün, saat 13:00’daki 3. ve son antrenman turlarıyla başlayacak. Paul Ricard pistinin bol kaçış alanları pilotlara araçları sonuna kadar zorlayabilme imkanı sağlayacak. Araçların maksimumunun görüleceği antrenman takımlar için oldukça önemli olacak. Son ayarlamalar yapılacak, yarış tempoları ve sıralama tempoları test edilecek.F1 Fransa GP Saat Kaçta

Peki Sıralama Turları ne zaman?

Fransa’da pilotların start pozisyonunu belirleyecek olan sıralama turları, 19 Haziran Cumartesi saat 16:00’da başlayacak. Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Antrenman ve Sıralama Turları Serhan Acar’ın anlatımıyla S Sport 2 ve S Sport+ ekranlarında yayınlanacak.

F1 Fransa GP Yarış Saat Kaçta?

Sürücüler ve markalar klasmanında Mercedes ve Red Bull rekabetinin zirvede yaşanacağı yarış, 20 Haziran Pazar günü Türkiye saati ile 16:00’da izleyenlerle buluşacak. Özellikle Red Bull’un psikolojik üstünlüğü eline aldığı şampiyonada, bu yarış; Mercedes açısından büyük öneme sahip. Yarış, sıralama turlarında olduğu gibi Serhan Acar’ın anlatımıyla S Sport 2 ve S Sport+ ekranlarında olacak.

Sürücüler ve Markalar Klasmanındaki Son Durum

Bakü’deki olaylı yarış sonrası aslında şampiyonanın üst sıralarından çok bir değişiklik olmadı. Takımlar bazında Red Bull, Mercedes ile olan farkı 25 puan arttırdı ancak durum hala çok yakın. Orta sıralarda ise Azerbaycan öncesi olduğu gibi burada da Ferrari/McLaren üçüncülük çekişmesi ve Aston Martin/AlphaTauri beşincilik çekişmesi devam ediyor. Sürücüler klasmanında da iki pilot önceki yarıştan puan alamayarak aslında durumu hiç değiştirmeden bu haftaya girdiler. Alt sıradaki pilotlar Max-Lewis ikilisine biraz yaklaşsa da fark hala büyük. Ancak güncel formu ile Perez ve Norris belli ölçüde bu gruptan sıyrılırken; 6 pilot ufak farklarla birbirinden ayrılıyor. İşte Formula 1 Dünya Şampiyonası Sürücüler ve Takımlar Klasmanı’nındaki son durum;

F1 Dünya Şampiyonası Sürücüler Klasmanı:
F1 Dünya Şampiyonası Takımlar Klasmanı:

Yarış hafta sonunda neler oldu? Antrenman turları nasıl geçti? Sıralama Turu sonuçları gibi haberler için bizi takip etmeye devam edin.

Formula 1 Azerbaycan GP 2021 Değerlendirmesi

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here