Jensen Huang ve Lewis Hamilton Mercedes S-Serisi Yorumu

0
1424

Mercedes-Benz, en yeni nesil S-Serisi’ni tanıtmak için herkesin tanıdığı ve kendinin de koz olarak gördüğü büyük silahlarını çıkardı. Bunlardan birisi yedi kez Formula 1 dünya şampiyonası olan Lewis Hamilton diğeri ise Nvidia’nın kurucu ortağı Jensen Huang ‘dır. Mercedes-Benz S-Serisi tanıtımı için bu iki önemli ismi işe aldı.

Lewis Hamilton Yeni Mercedes S-Serisi Düşünceleri

Bu klibin ilk yarısı, yeni nesil S-Serisi’nden oldukça etkilenmiş görünen Lewis Hamilton tarafından sunuluyor. Tabii ki, Mercedes ona F1’de yarışması için yılda 50 milyon dolardan fazla para ödediği için bu hiç de şaşırtıcı değil, bu yüzden arabayı eleştirmeyecek, değil mi?

Lewis Hamilton Yeni Mercedes S-Serisi Düşünceleri

Yedi kez F1 şampiyonu olan Lewis Hamilton klip sırasında, Tesla’nın Çağırma özelliğine benzer şekilde Mercedes-Benz S-Serisinin otonom park etme yeteneklerini sergiliyor. Ayrıca Dinamik Seçim Özelliğinden ve aracın sürüş sırasında neyin ileride olduğunu tahmin etme becerisinden bahsediyor. Bu özellik arka planında tam bir yapay zekanın işlediği ve tahmin algoritmasının çalıştığı otonomlaşma sürecinin bir parçasıdır.

Jensen Huang Yeni Mercedes S-Serisi Düşünceleri

Huang’a gelince, esas olarak arabada bulunan teknolojiye odaklanıyor. Ve bu teknolojilerden bazılarını video sırasında deneyimliyor. Bunlardan birisi sadece bir el hareketinizle Mercedes’inizin tavanında bulunan Sunroof’unuz açılıp kapanmasıdır. Nvidia’nın kurucu ortağı ve net değeri 11 milyar doların üzerinde olan Tayvanlı-Amerikalı milyarder, işlerini açıkça biliyor.

Jensen Huang Yeni Mercedes S-Serisi Düşünceleri

Yeni S-Serisi, üç güçlü Nvidia GPU’ya sahip ve Huang, aracın gösterge paneli ve merkezi bilgi-eğlence sisteminin yüksek çözünürlüklü grafiklerini seviyor. Ayrıca Mercedes-Benz S-Serisinde bulunan dillerden bahsediyor.

Mercedes S-Serisi Versiyonlar ve Fiyat

Alıcılar S-Serisi için AMG Line, AMG Line Premium, AMG Line Premium Plus, AMG Line Premium Executive ve AMG Line Premium Plus Executive sınıflarından birini seçebilir. Temel modelde standart 19 inç jantlar, MultiBeam Intelligent Light System, yavaş kapanan kapılar, MBUX bilgi-eğlence sistemi ve dijital gösterge paneli ve Nappa deri döşeme bulunuyor.

Yeni S-Serisi için ABD fiyatları henüz açıklanmadı, ancak Almanya’da, 282 hp ve 443 lb- ft (600 Nm) tork. 2,9 litrelik dizel içeren giriş seviyesi S350d kısa dingil açıklığı modeli için fiyatlar 93.438 € (112.883 $) ‘dan başlıyor. Mercedes-Benz, lüks sedanın beş farklı versiyonda sunulduğu Almanya’da yeni nesil S-Serisi için siparişleri kabul ediyor. 2021 S-Serisi’nin Avrupa teslimatları Aralık ayında başlayacak ve otomobilin ilk üniteleri 2021’in ilk çeyreğinde Amerika Birleşik Devletleri’ne ulaşacak.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here