Peugeot 107, Citroen C1 ve Toyota Aygo bu üç araba aynı şasi üzerine dayanır. Üç marka, kendi stil dokunuşlarını ekleyerek otomobillerini birlikte geliştirdi. Bu nedenle aralarında yapacağınız seçim kriteri, onların görünüşünü ne kadar beğendiğinize ve fiyat farkına bağlıdır.

107, bagaj alanı eksikliğinden ve otoyol hızlarında gürültülü bir kabinden muzdariptir. Ancak bazıları için ana endişe üç yıldızlı Euro NCAP derecesi olacak. Bunun nedeni, Peugeot 107 ve kardeş otomobillerinin en son güvenlik gelişmelerine ve standartlarına uymamasıdır.

107

107 Teknik özellikleri

Peugeot 107’deki küçük 998cc üç silindirli motor 68bhp üretiyor. Hafif debriyajı ve kolay geçen vitesi, şehirde sürüşü kolay hale getirir. 0-100kmh’e 14,2 saniyede ulaşması yüksek hızda sürüş için uygun olmadığı anlamına geliyor. Uzun bir yolculuğa çıkmak için çok fazla rüzgar ve yol gürültüsü var alıyor. Engebeli yollarda da sürüş rahatsız edicidir.

Peugeot 107, şekillendirilmiş kısa kaputu, LED gündüz sürüş farları ve çok kompakt boyutları ile şirin bir şehir otomobili tasarımıdır. Kısa çıkıntılar, tekerlek kaplamaları, mükemmel çepeçevre görüş ve dikey kuyruk, şehirde gezinmeyi kolaylaştırır. Ayrıca park etmesi de güzel ve kolaydır.

107

Geceleri turuncu renkte parlayan sıra dışı ısıtıcı kontrolleri var. Ayrıca Pod tarzı hız göstergesi sayesinde iç mekan en iyi şekilde tasarlanmıştır. Ancak örneğin Volkswagen up ! kadar klas değildir.

En düşük donanımlı modeli, en ucuzudur ama çok basittir. Active donanıma geçtiğinizde elektrikli ön camlar, klima ve uzaktan kumandalı merkezi kilitleme gibi özelliklere sahip olurken, üst düzey Allure döşemesinde Bluetooth, gündüz yanan farlar ve alaşım jantlar bulunur.

107

107’nin küçücük boyutu park etmek için mükemmel olabilir. Ancak bu, içindeki alanın çok sınırlı olduğu anlamına gelir. Bagaj, 107 için önemli bir zayıf nokta. Bagaj kapağı bir cam parçası ve açıldığında yüksek yük eşiği ve sadece 139 litrelik bir kapasite ortaya koyuyor. Bu bagaj, koltuklar 751 litreye kadar genişliyor. Ancak bu durumda arkada yolcu taşıyamayacaksınız.

Koltuklar yerinde olsa bile arka yolcular çok az yer olduğunu göreceklerdir. Beş kapılı model, arka alanı iyileştirmez. Ancak binmeyi ve inmeyi kolaylaştırır ve düzenli olarak çocuk koltuğu takanlar için bir zorunluluktur.

107’nin üç yıldızlı Euro NCAP puanı, bu günlerde küçük otomobillerden beklenen gelişmiş güvenlik sistemlerine sahip olmadığı için verilen otomobil için bir sorundur.

İKİNCİ EL PEUGEOT İLANLARI

1 YORUM

  1. Merhabalar bende bir peugeot 107 almak istiyorum. Ancak çok küçük mü kafamı karıştırıyor. İnternette üzerine bolca araştırma yapıyorum ama pek bir bilgi yok. Kullanan var mı nasıl bir araba, 3 silindirli olması sebebiyle motor performansı kafamı kurcalayan ikinci bir etken

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here