MG Avrupa satışları son rapora göre tam ikiye katlandı. İngiliz otomobil üreticisi son yıllarda yaptığı doğru planlama ve attığı doğru adımlar ile öne çıkıyor. Geçtiğimiz sene ülkemize de giriş yaparak tekrardan faaliyete başlayan şirket, başarılar kazanmaya devam ediyor. En son yayınlanan rapora göre şirket, Avrupa satışlarında %106’lık bir artış yaşadı. İngiliz firmanın Çinli sahibi olan SAIC, 2022’nin 11 ayına göre şirket hakkında bazı bilgileri de aktardı. Buna göre MG’nin Avrupa kıtasındaki teslimatları yüzde 160 artarak 50.000’in üzerine çıktı. Üreticinin ana vatanı olan İngiltere’de ise satışlar %64 oranında arttı ve 50.000’e yaklaştı. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

MG Avrupa Satışları Üzerindekini Başarısını Doğru Planlamaya Borçlu

MG, Avrupa satışları son rapora göre %106 oranında artış gösterdi. Fakat bunun bazı sebepleri mevcut. Bunların başında ise şirketin yeni hamleleri ve doğru planlamaları geliyor diyebiliriz. Diğer bir sebep ise MG’nin Avrupa’da bulunan bayi sayısını ve model çeşitliğini arttırması. Şirketin sahibi SAIC bu konuda bazı açıklamalarda bulundu. Buna göre SAIC, 38 Avrupa ülkesinde 790’dan fazla mağaza açtıklarını ve bunun sayısının gelecekte çok daha fazla olacağını söyledi. Markanın son modeli olan MG4 Electric ise Eylül ayında Avrupa’da satışa çıktı. SAIC, Avrupalı kullanıcıların elektrikli hatchback modeline ilgi duyduğunu da açıkladı. Buna göre Avrupalı kullanıcılar elektrikli hatchback modeli için son üç ayda 20.000’den fazla sipariş verdi.

MG Avrupa Satışları

Yazımızın sonuna gelmeden ise sizlere bir konu hakkında daha bilgi vermek istiyorum. İngiliz otomobil üreticisi MG, 2005 yılına kadar iflas etmiş İngiliz otomobil grubu MG Rover bünyesinde bulunuyordu. Fakat devlete ait Çinli otomobil üreticisi olan Nanjing Auto, 2005 yılında MG’yi satın aldı. Lakin yolculuk burada tamamlanmadı. Bu satın alımdan iki yıl sonra ise SAIC, Nanjing Auto’yu satın aldı ve MG’nin de patronu olmuş oldu.

Satılık Tüm MG Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here