Yüksek performanslı otomobiller dünyasında Mercedes -AMG C63 S,  sınıfında satışta olan en iyi otomobillerden biridir; Mercedes, standart versiyonu kaldırarak sadece daha güçlü S modelini sunarak bunun altını çizdi. Her sürücünün yüzünü gülümsetecek arkadan çekişli otomobili mükemmel yol tutuşu sağlar ve bu, sedan, station, coupe ve hatta üstü açık arabayı kullanıyor olsanız da geçerlidir, çünkü tüm 63ler aynı güçlü motorla çalışır.

C63S’nin birçok rakibi vardır. Coupe en sportif seçenektir ve BMW M4 Coupe , Audi RS 5 Coupe , Lexus RC F , Alpina B4 ve hatta Nissan GT-R şeklinde rakiplere sahiptir . Sedan olarak ise, BMW M3 (alttaki M4 ile aynıdır), Alfa Romeo Quadrifoglio , Audi RS 5 Sportback ve Alpina B3’ü alırken, C63 Estate Audi RS 4 Avant ve Alpina B3 Touring’e meydan okuyor. C63 S Cabriolet, BMW M4 Cabrio şeklinde rakiplere sahiptir. Gerçekten, tüm bu arabalar kendi aralarında rekabet eder ve gövde stili seçimi, her şeyden çok kişisel ihtiyaçlara bağlıdır.

C63 AMG

Büyük V8 güçlü bir etki yaratırken, şasi bununla başa çıkabilir ve eğlencelidir

Şu anki Mercedes C-Serisi , en tatlı kullanımlı kompakt yönetici otomobili değil. Cansız yol tutuşu ve bir dizi mütevazı motor, başka türlü lüks Mercedes’in parlaklığını biraz artırdı. Ancak AMG, C63 S’yi sıradan bir sedandan yüksek performanslı bir uğultuya dönüştürmek için çok çalıştı.

C63’ün motor kaputundaki güç çıkıntılarını, genişleyen tekerlek yuvalarını ve dörtlü çıkış egzozlarını özleseniz bile, gürleyen V8 müziğini görmezden gelemeyeceksiniz.

4.0 litrelik çift turboşarjlı V8, 700 Nm tork ile 503bhp sunar ve bu, beklediğiniz gibi, patlayıcı performansa dönüşür. Mercedes, C63 S için yalnızca 4.0 saniyelik 0-100mph’lik bir zaman olduğunu iddia ediyor ve bu da kısıtlanmış 174mph’lik bir azami hıza ulaşıyor. Çift kavramalı şanzıman, manuel vites değiştirme taleplerine net bir şekilde yanıt verir, ancak otomatik modda kendi cihazlarına bırakıldığında daha yumuşaktır.

Kurnazca agresif eklemeler, AMG modellerinin öne çıkmasına yardımcı olur

Mercedes, C63 AMG S’nin tasarımına düşük anahtarlı bir yaklaşım benimsedi ve bir bakışta onu standart otomobilden ayırmakta zorlanabilirsiniz. Bununla birlikte, yakından bakın ve ipuçlarını daha büyük E63’ten alan daha derin ön tamponu, hafif genişletilmiş tekerlek yuvalarını ve öne çıkan dörtlü çıkış egzozunu göreceksiniz.

Öne çıkan diğer özellikler arasında ön kanatlardaki küçük ‘V8 BiTurbo’ rozetleri ve güçlü tamamen LED farlar yer alıyor.

C63 S’nin açık bir tanımlayıcısı, daha büyük tekerlekleri (19 inç ön, 20 inç arka) ve kırmızı fren kaliperidir. Genel olarak, C63 potansiyeli hakkında daha agresif görünümlü BMW M3 ile aynı şekilde ses çıkarmıyor, ancak birçok alıcı için bu daha az gösterişli yaklaşım büyük bir fayda sağlayacak.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here