Mercedes-Benz S Serisi, İlginç Özellikleri

0
4213

Mercedes-Benz ilk üretilen aracından itibaren konfor, kalite ve prestij kelimelerini araçlarının ruhuna işlemeyi başaran bir alman otomobil markası.

Mercedes-Benz ile ilgili tarihinde ve kuruluşunda büyük bir hikaye yatıyor.

Bertha-Benz ile ilgili içeriğimizi okumak isterseniz aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Bertha-Benz

S Class, yani S serisi de bu konfor, prestij ve lüks araç deneyiminin en yüksek seviyede yaşayabileceğiniz araçlardan diyebiliriz.

Elbette, Mercedes’in en lüks ve konforlu araçlarının başında gelen S serisi ile ilgili ilginç noktalarda yok değil.

Mercedes-Benz

Bugün sizler için, otomotiv endüstrisine yön verecek nitelikte bir pazar payı ve marka algısı olan, tarihi boyunca sevilmiş ve ilklere imza atmış olan Mercedes-Benz’in S serisi ile ilgili bir içerik oluşturduk.

1Mercedes-Benz S Serisi Güvenlik Özelliği

Araç kaza anında 8 CM kendini yükseltebiliyor.

Normal şartlarda havalı süspansiyonları olan bu model, konfor dinamiklerini artırmak amacıyla düşünülse de, olası bir kaza anında araç içindekileri korumak amacıyla yerden yükselebiliyor.

Araç içerisinde 360 derece kamera sistemi olduğundan, araba etrafta olup biteni sürekli takip edebiliyor.

2Geliştirilmiş Arayüz

MBUX adı verilen bu sistem, kendinizi özel hissetmeniz ve teknoloji deneyimini limitlerinde yaşamanız için geliştirilmiş.

Araç içindeki bütün ekranları ve göstergeleri birbirine entegre şekilde yönlendirebildiğiniz bu sistem, gelişmiş gerçeklik destekli bir Head-up display sistemiyle birlikte çok farklı bir sürüş deneyimini size yaşatıyor.

3Yeni Far Grubu

Mercedes S class ile oldukça farklı ve yeni geliştirilmiş bir teknoloji ile birlikte far sistemini de güncellemiş.

Sadece tasarım olarak değil kullandığı yeniliklerde oldukça etkileyici.

Farın içinde 3 adet konumlandırılmış led teknolojili farlar, 1.3 milyon tane küçük ayna sayesinde kırılarak farklı şekillerde çalışmasını sağlıyor.

Mercedes-Benz

84 adet pixel-matrix led kullanılan farlarda, bu iki sistem birleştiğinde aynı bir projeksiyon gibi farlar istediği şekli yola yazmayı başarabiliyor.

Mercedes-Benz

Aynı zamanda istediği yeri istediği kadar aydınlatması sayesinde, hem karşıdaki araç içerisindeki kişilerin gözünü almadan çevreyi aydınlatmaya devam ediyor. Aynı zamanda boş yollarda kesintisiz ve net bir görüş açısı sunmayı başarıyor.

4Mercedes-Benz S Serisi Koltuk Özellikleri

Elektrikli ve ısıtmalı koltuklar artık pek çok modelde kullanılıyor.

Mercedes-Benz S serisi için yine bir farklılık yaratmayı başarmış.

Ön koltuklarda 18 farklı motor ile birlikte çalışan koltuklarının fazlasıyla özelliğe sahip olduğunu buradan anlayabilirsiniz.

Isıtmalı kafalık dahi bulunan koltuklarda, 10 farklı masaj çeşidi mevcut ve oturuş pozisyonu olarak memnun olmayan kimse olamayacak şeklinde bir iddiaları da var.

Parmak izi ile tanımlanabilen sürücü dinamiklerini kaydeden araç, kişisel olarak uyarlanabilir pek çok özelliği sunabiliyor.

Bu özellikler sizler için seçtiğimiz bir kaç özellikten sadece birisi.

Mercedes-Benz S serisi gerçekten, hayallerin ötesinde bir deneyim yaşatma potansiyeline sahip, ve fiyatlarıyla da gerçekten hayal bile edilemeyecek seviyelere çıkmış bir araba…

İkinci El İlanları

Tekerinize Taş Değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here