İlk Lexus IS 1999’da geldi, ancak Japonya’da 1998’den beri Toyota Altezza olarak satıldı. IS 200 sedan sadece 2.0 litrelik sıralı altı motorla gelirken, IS 300 station ise 3.0 litrelik bir motorla geldi. Mk2 IS 2005 yılında üretilmeye başlandı. Mk3 ise 2013’te geldi. Sunulan beş donanım seviyesi vardır: Executive Edition, Sport, Advance, F Sport ve Premier. Executive Edition, iyi donanımlı olduğu için şirket arabası kullanıcılarına yöneliktir, ancak  Serinin en üstünde yer alan Premier modeli, tüm ekstralar, elektrikli her şey ve bir dizi yüksek teknoloji kiti ile yüklüdür. F Sport modelleri, çekiciliğini artırmak için daha keskin bir görünüme ve alçaltılmış süspansiyona sahip sportif varyantlardır.

Motorlar, performans ve sürüş

Lexus, direksiyon hakimiyetinde Alman rakiplerinin gerisinde kalıyor. IS, daha sert süspansiyon kullanan (F Sport modeli),  güncellenmiş bir versiyonunu kullanıyor. Sonuç, virajlarda mükemmel denge, bol yol tutuşudur. İyi ağırlıklı direksiyon ve güçlü frenler de güven veriyor. Öte yandan IS 200t, yavaş otomatik şanzıman ile daha kısa sürede vites değiştiren rakiplerle rekabet edemiyor.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Lexus, sektördeki en rahat koltuklardan biriyle satılmaktadır. Yine de eski bir multi-medya sistemi ile hayal kırıklığına uğrattı. Lexus IS, ilhamının bir kısmını LFA süper otomobilinden alan köşeli stiliyle kompakt sedan sınıfında kendi yolunda ilerliyor. Rakiplerine benzer boyutları var, ancak genel olarak daha uzun ve daha dar görünüyor ve dinamik detaylandırma onu gerçekten diğerlerinden ayırıyor.

IS Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

 300h hibritini tercih ederseniz, zeminin altındaki hacimli piller nedeniyle 30 litrelik bagaj alanından ödün vereceksiniz. Lexus IS’nin önünde çok yer var, ancak arka tarafı biraz daha dar. Koltuklar yumuşak ve uzun yolculuklarda son derece rahattır.  Lexus’un yeni park navigasyon hizmeti, bir otopark yeri bulmanın artık bir güçlük olmadığı anlamına da geliyor.

 

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here