Lexus IS F , BMW M3, Jaguar XF gibi yüksek performanslı sedanlarla rekabet edecek şekilde tasarlanmıştır.  Audi S4 ve Mercedes C63 AMG ve sekiz vitesli bir şanzımanla eşleştirilmiş 5.0 litrelik bir V8 ile birlikte gelir. Dışarıdan bakıldığında, IS F ile standart IS arasındaki farklar anlaşılması zordur. F, 5.0 litrelik V8’e yer açmak için şişkin bir kaput, önde ve arkada daha geniş tekerlek yuvaları, daha derin yan kapaklar ve tamponlar, 19 inç jantlar ve arkada bir çift ‘sekiz şekli’ egzoz ucu alıyor. IS F, ise yolda oldukça eğlencelidir. Büyük V8, çekiş kontrolünü kapattığınızda arka tekerlekleri döndürmeyi ve korkunç güç kaydırmalarının keyfini çıkarmayı kolaylaştırıyor. Ancak IS,  sizi meşgul edecek çok sayıda standart kit ile sessiz ve rahat olduğu için, rahat etmek istediğinizde aynı derecede evde oturuyormuş hissi veriyor.

Motorlar, performans ve sürüş

Lexus, yollarda çok eğlencelidir. Büyük V8, çok fazla güç sağlar ve muhteşem bir egzoz sesi ile birlikte gelir. Öne çıkan diğer bir özellik ise sekiz ileri otomatik şanzımandır. Bazıları sekiz vitesin aşırı olduğunu söyleyebilir, ancak ister kanatlı vites değiştiricileri kullanın, ister işin kendisi gibi olsun, sorunsuz vites değiştirir.

 

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Lexus IS F, iyi bir başlangıç ​​yaptı çünkü standart IS zaten yakışıklı görünümlü bir otomobil. F modeli, daha büyük alaşım jantlar, daha derin yan etekler ve tamponlar, ayrıca V8’e ön tarafta yer açmak için bir ağ ızgarası ve şişkin kaput ekler. Arka tarafta, sekiz şeklindeki egzozlar arka difüzörden dışarı fırlıyor. İçeride, IS F deri ve süet koltuklarla geliyor, ancak ondan ve birkaç F rozetinden ayrı olarak, onunla standart otomobil arasında pek bir fark yok. Lexus IS F’nin stil kitinin çoğunu F Sport modellerinde sunduğu için işler daha da kafa karıştırıcı hale geldi.

Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

 Ön koltuklar oldukça yükseğe monte edilmiştir ve uzun boylu sürücüler kapı çerçevesi tuhaf bir şekilde yakın olduğu için kafanızı çarpabilirsiniz. Ek olarak, gösterge tablosunda alışması biraz zaman alan birçok düğme var. Standart Lexus IS’de olduğu gibi, IS F’de sıkışık arka koltuklar varken bagaj sadece 378 litre, BMW 3 Serisi ve Audi A4’ten yaklaşık 100 litre daha küçüktür.

 

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here