Toyota 2020’de üretim rekorları kırdı. Otomobil üretme ve satma konusunda yılların vermiş olduğu köklü bir tecrübeye sahip olan japon otomobil firmasını 2020 yılında hayatımıza giren salgın bile dur diyemedi. Toyota 2020’de üretim rekorları kırdı ve otomobil üretim ve satış konusunda duraksayan rakiplerine karşı göz dağı verdi.

Toyota 2020'de Üretim Rekorları Kırdı

2020 zor bir yıl oldu ama neredeyse sona erdi ve Toyota 2020’de üretim rekorları kırdı. Endüstriler ve insanlar salgının ve azalan ekonominin etkileriyle mücadele etmek zorunda kalırken, hepsi diğerleri kadar acı çekmedi. Otomobil endüstrisi yıl içinde son derece sağlam bir yıl olmuştur, Volvo’nun satış rakamları arttı. Honda güçlü üretim artışı gerçekleştirdi ve iyi bir ivme yakaladı. Ama en etkileyici raporlardan biri Toyota’nın yıllık yüzde yedi büyüme sağladığı yönünde.

Geçen ay toplam 828.066 adet üretildi ve çin pazarından gelen güçlü talep bu artışı körükledi.

Bu rapora göre Toyotanın hedeflerine ulaşmak için hazır olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Çin’den talep ile artan 48.5 yüzde, üretimin son üç ayında üst üste artmaktadır.

RAV4 Üretim Rekorunda Öncü Oldu

Satışlar kadar Toyota’nın dünya çapında 852.213 araç satmasında RAV4 gibi modellerin büyük bir etkisi bulunuyor. RAV4 dünya genelinde çok sık tercih edilen SUV’iler arasında yer alıyor.

Toyota 2020'de Üretim Rekorları Kırdı

Lexus modelleri de bu ivmenin yakalanmasında pay sahibidir. Ancak RAV4 gibi doğrudan etki eden modeller Harrier ve Yaris’dir.

Toyota 2020'de Üretim Rekorları Kırdı

Toyotanın rakiplerinden biri olan bir başka Japon otomobil üreticisi Nissan Kasım ayında yüzde 5,6 üretimde bir düşüş bildirdi. Geçen ay üretim sayılarını azaltan firma satış konusunda da beklediği hedefe ulaşamadı.

Toyota 2020'de Üretim Rekorları Kırdı

Toyota İhracatta 1,6 Milyon İle Zirvede

Toyota bu alanda rakibinin önünde. Köklü japon otomobil markası İhracatı da iyi yapıyor. Marka raporlama ile 186,149 adet Toyota ve Hino marques dışarı ihracat konusunda iyiydi. Tüm markalar arasında (Daihatsu dahil), Toyota şaşırtıcı derecede araba sattı. 8,540,749 ile Ocak-Kasım ayları arasında dünya çapında araç üretti ve bu araçlar neredeyse çoğu otomobil firmasından fazlaydı. İhracat 2020 yılında 1,6 milyon adet zirveye ulaştı. Toyota 2021 yılı başlangıcı itibariyle büyümeye devam edecek gibi görünüyor.

İkinci El Toyota İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here