Omotenashi ya da Japon Misafirperverlik Sanatı

1
2713
Omotenashi
Omotenashi

Omotenashi, Japon geleneğinin “Hizmette misafirperverlik ve nezaket” anlamına gelen eski bir kavramdır. Ancak Omotenashi, sorunsuz hizmetin ötesine de gitmektedir diyebiliriz. Bir ev sahibinin misafirin ihtiyaçlarını farkında olmadan önce tahmin etme kabiliyetidir.

Lexus Omotenashi Sanatıyla Üretiyor

lexus-ometenashi
lexus-ometenashi

Henüz 1989’da, LS 400 sedan’ın piyasaya sürülmesinden bu yana, Lexus her zaman size aracınızın ömrü boyunca olağanüstü bir müşteri deneyimi sunmaya odaklandı. Lüks araba üretimi adına topraklarından gelen geleneğin Lexus markasında güzel bir şekilde entegre edildiğini görüyoruz.Her modelin tasarımı sırasında, direksiyon başındayken size sezgisel ve duyarlı özellikler sağlama ihtiyaçlarınızı tahmin ediliyor. Bu minvalde sanatın temel faktörlerinden olan misafirin ihtiyaçlarını önceden tahmin etmek hayata geçmiş oluyor.

Omotenashi Sanatı Araca Binerken Kolaylık Sağlıyor

omotenashi-lexus-kolaylık
omotenashi-lexus-kolaylık

Bugün, yeni LS, sezgisel ve duyarlı işlevsellik sunan “Omotenashi” ruhunu somutlaştırmaya devam ediyor. Örneğin araç, içeri girmenize yardımcı olmak için otomatik olarak 40 mm yükseliyor ve bagaj ayak hareketinizle açılıyor. Böylece daha araca binmeden kullanıcıya kendini özel hissettirme duygusu yaşatılmış oluyor. Ek olarak, iç aydınlatma Japon fenerlerinden esinlenmiştir ve olağanüstü bir kullanım kolaylığı sağlar.

Masaj ve Rahatlama da Sanata Dahil

omotenashi-lexus
omotenashi-lexus-masaj

Araçta maksimum rahatlık için koltuklar, nihai konfor için “Masaj” ve “Rahatlama” işleviyle donatılmıştır. Ayrıca Omotenashi’nin değerleri markaya ve showroomlarına da yansıtılıyor. Lexus her müşterisini kendi evinde özel bir misafirmiş gibi ağırlıyor. Sağlık ve genek memnuniyet için kaliteli hizmet ve mükemmel bakım sunduğumuzdan emin olmanız isteniyor.

Ometenashi Geleneği

Tokyo’nun 2020 Olimpiyatları sırasında teklif elçisi Christel Takigawa’nın konuşmasının ardından dünya çapında ilgi gören omotenashi, uzun zamandır hem antik hem de modern kültürün ayrılmaz bir parçası olmuştur. Japonya’nın en eski ve en önemli kültürel etkinliklerinden biri olan çay seremonisinde yaygındır. Her çay toplantısının veya “chakai” nin merkezinde misafir yer alır ve ev sahibi yaptıkları her hareket veya jestte onları dikkate alır. Ünlü çay ustası Sen no Rikyu, servisi bir şiirle mükemmel bir şekilde özetliyor. “Ellerinizi silmenize ve damarlardaki tozu ve kiri temizlemenize rağmen, eğer kalp hala saf değilse tüm bu yaygara ne işe yarar?” Her törenin en önemli kısmı, çayın ev sahibinin kalbinden hazırlanmasıdır.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here