Araba radyo antenleri uzatılabilir metal çubuklar için kullanılır. Onlarca yıl önce, bir arabanın A sütununa yerleştirildiler ve sürücülerin bunları genişletmelerini istediler. Araba radyo antenleri kırbaç gibiydi. Eğer uzatmazsan, kötü bir frekans tepkisi alırsın. Daha Sonra, otomatik olarak uzatılan antenler üretildi.

Araba radyo antenleri genellikle bir arabanın arka paneline, bagaj kapağının yanına yerleştirilirdi. Günümüzde çoğu modern araçta bu araç radyo antenlerinin hiçbiri yoktur.

Bu Antenler Nereye Gitti

 

Bugün yeni arabaların genellikle “köpekbalığı yüzgeci” anteni diye bir şey vardır. Bunun bir örneği yukarıdaki fotoğrafta Volvo XC60’ta görülebilir. Bu gibi antenler estetik olarak daha temiz ve eski çubuk tipi olanlardan daha aerodinamiktir. İlk üretilen uzun antenler araba yüksek hızlarda sürüldüğünde genellikle sallanır veya titreşir. Ya da kolayca kaza veya fiziki müdahale ile kırılabilir.

Daha Sorunsuz Bir Çözüm

Araba Radyo Antenleri

Bazı üreticiler arka veya ön cam ile entegre edilmiş araç radyo antenleri üretiyor. Bazı modellerde, arka camın normalden daha fazla çizgiye sahip olduğunu fark etmişsinizdir.

“Her zamanki” cam üzerinde sis temizlemek için ısı entegre buğu çözücü  elemanları da olacaktır. Ön camlarda entegre antenler genellikle sürekli ince hatlar olarak tasarlanmıştır. Bu çizgiler ön camın sol ve sağ uçlarına ulaştıkça 90 derecelik açılarla bükülür.

Araba Radyo Antenleri Hala Gelişmektedir

Araba Radyo Antenleri

Köpekbalığı yüzgeç tipi araba radyo antenlerinin kendi sınırlamaları vardır. İçlerindeki alan çok dar olduğundan, çok sayıda anteni içine tıkmak mümkün değildir. Onları arka cama entegre etmenin de sınırlamaları var ve belli ki, arabaların çatılarında uydu anteni olması pratik olmaz.

Bir Arabanın Neden Birden Fazla Antene İhtiyacı Olur Ki?

Arabalar daha bağlı hale geliyor. Bir zamanlar, arabalar sadece radyo ile dış dünyaya bağlıydı.Bu yüzden çoğu aracın araba radyo antenleri vardı. Ancak, üreticiler bağlı arabalar ve / veya bağlı sürüş, otonom araçlar, V2X, vb gibi teknolojiler ile daha dışa dönük otomobiller üretiliyor.

Araba Radyo Antenleri Belli Ki Tüm Bu İşlevleri Kaldıramaz.

Şimdi, otomobil üreticileri bağlı araçların 5G’ye hazır olması gerektiğini söylüyor. Bu araçların daha sofistike antenler ile üretilmesi anlamına geliyor. Önerilen bir çatı boşluğu gibi.

Araba Radyo Antenleri

5G’ye hazır otomobillerin araçtan araca iletişim gibi teknolojilerin etkin ve yayılmasını sağlayacağı ve yayacağı bir yöne doğru gidiyoruz. Araçtan araca iletişim, bir otomobilin diğerini uyarmasını sağlayarak sürüşü daha güvenli hale getirmeye yardımcı olabilir.

Bu sadece trafik güncellemeleri için değil, aynı zamanda önümüzdeki tehlikeli yol koşulları konusunda uyarmak için de yararlıdır.

 İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here