Ferrari 488, McLaren 720S  ve Porsche 911 Turbo S gibi modellere rakip olacak şekilde tasarlanmış, ortadan motorlu bir V8 spor otomobildir. GTB coupe ve drop-top Spider olarak sunulan 488, 458’in yerini alıyor. Yine de arabada birkaç değişiklikten daha fazlası var. En belirgin değişiklik, yerini aldığı eski atmosferik üniteden daha güçlü ve verimli olan yeni bir çift turboşarjlı V8’in piyasaya sürülmesidir.

Motorlar, performans ve sürüş

Yeni 3,9 litrelik ikiz turbo motor, gerçekten heyecan verici bir performans sunar ve yerini aldığı doğal emişli ünite kadar duyarlı ve tüyler ürpertici ses çıkarır.Devasa 660 bg güç çıkışı ve 760 Nm torku sayesinde sürüş deneyimine hakim olan yeni, ikiz turboşarjlı 3,9 litrelik V8 motora sahiptir.

Beklediğiniz gibi, hem GTB hem de Spider versiyonları sadece 3,0 saniyede 0-100 km / s hızla yükselirken performansı nefes kesicidir. Hangi viteste olursanız olun veya hangi hızda giderseniz gidin, 488 gaz pedalına bastığınız anda gerçek bir şiddetle hızlanır. Daha da etkileyici olan şey, neredeyse hiç turbo gecikmesinin olmamasıdır.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Ferrari’nin çarpıcı tasarımlı iç tasarımındaki küçük değişiklikler, gelişmiş ergonomi ve güncellenmiş bir multi-medya sistemi ile sonuçlandı. Daha agresif bir tarza sahip burnu, arka kanatlarda geniş hava girişleri ve aerodinamik bastırma kuvvetini artıran ve sürüklemeyi azaltan yeni arka spoyler ile 458’den kesinlikle farklı görünüyor. 488 ayrıca , hareketli kanatlar ve cesur bir arka difüzör de dahil olmak üzere 458 Speciale’de zaten görülen çok sayıda aero cihazı kullanıyor.

Uydu navigasyon, stereo ve bilgi-eğlence

488’i güncel tutmak için Ferrari, uydu navigasyon ve bilgi-eğlence sistemlerini elden geçirdi. Daha önce olduğu gibi, bu sistemler devir sayacının her iki yanında TFT ekranlara yerleştirilmiştir. Her biri bir çift denetleyiciye sahip ve gelişmiş grafikler ve kurulumu daha hızlı hale getiren daha hızlı bir işlemci içeriyor.

488 Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

Tahmin edebileceğiniz gibi, 488 alçak bir sürüş pozisyonuna sahiptir, ancak bol miktarda koltuk ve tekerlek ayarı vardır, bu nedenle rahat etmekte sorun yaşamazsınız.

Bunun da ötesinde, geniş ön cam ve ince sütunlar ileri görüşü mükemmel hale getirir. Büyük kapı aynaları ve arka park sensörleri, park etme zorunluluğunu ortadan kaldırır. Gerçi dar bir noktaya geri dönmek hala sinir bozucu bir deneyimdir, ancak aynalar otomobilin geniş arka kanatları tarafından yönetilir.

488 Bacak mesafesi, baş mesafesi ve yolcu alanı

Ferrari’nin iki koltuklu kabini şaşırtıcı derecede geniştir ve her iki yolcunun da bol miktarda baş, bacak ve omuz alanı vardır. Örümcek, katlanabilir tavan yerinde olduğu için biraz daha az tavan boşluğu olmasına rağmen, aynı derecede geniş hissediyor. Ayrıca bol miktarda koltuk ayarı vardır, yüksek arkalıklı çanak koltuklar rahattır ve aşırı virajlarda bol miktarda destek sağlar. Koltuklar alçak konumdayken, geniş açılan kapılar sayesinde erişim kolaydır.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here