Ferrari 599 GTB Fiorano, 550 ve 575 Maranello’nun yerini alan gerçek bir GT arabasıdır. 620bhp ve 608Nm’lik devasa bir tork üreten öne monte edilmiş 6.0 litrelik bir V12 bulunmaktadır. İç kısımda, birinci sınıf deri, alüminyum ve karbon fiber kullanılarak şık iç mekan bulunmaktadır. 599 standart olarak altı ileri bir manuel ile birlikte gelir, ancak aynı zamanda Ferrari’nin altı vitesli sıralı manuel şanzımanı ve direksiyona monte edilmiş kanatçıkları ile birlikte sunulur.

Motorlar, performans ve sürüş

Basitçe söylemek gerekirse, 599 GTB hırçın bir performans sunar. 0-160 km ye sadece 3,5 saniye sürerken, en yüksek hız 205mph’dir. Kavrama seviyeleri de aynı derecede etkileyicidir ve akıllı F1 Trac çekiş kontrol sisteminin yardımıyla 599, ilerlerken bile sabit kalır ve güven uyandırır. Aslında, 599’un tüm sistemleri mükemmel bir şekilde çalışıyor ve sürücülerin harika yol tutuşunun ve müthiş performansın tadını daha çok çıkarmasını sağlıyor. Ve sert 599 GTO’nun aksine, GTB, sadece uzun mesafeleri konforlu bir şekilde kat etmek istediğinizde rahat bir otomobile dönüşmektedir.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

599 GTB, birkaç ilgi çekici ve heyecan verici vurguyla birlikte klasik ön-orta motorlu tasarıma sahiptir. Karmaşık bir tasarıma sahip tamamen alüminyum gövdede bir çift aerodinamik uçan arka payanda bulunurken, tanıdık gömülü yuvarlak arka lambalar şüphe götürmez bir şekilde Ferrari’dir. Arka kısımda bir çift büyük ikiz egzoz borusu ve açık renkli aerodinamik gövde altı difüzörü hakimdir.

599 Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

Sunulan performansa rağmen, 599’un yol için üretilmiş bir yarış arabası olduğunu düşünmeye başlamayın. İki kişilik kabin çok geniştir ve hatta kavisli arka camın altında kullanışlı bir bagaj rafına sahiptir. Yeterli büyüklükte kapı kutuları, kullanışlı bir torpido gözü artı 320 litrelik bagaj, 599’un günlük taşıma olarak kolayca kullanılabileceği anlamına gelir. Ferrari ayrıca çeşitli yükleme alanlarına uyacak şekilde özel tasarlanmış bagajlar da sunuyor. Orta konsolda bulunan büyük bir deri kaplı yolcu tutma kolu bile var. Ve çok susamış olsa da Ferrari, 105 litrelik büyük bir yakıt deposu da dahil etti ve bu da ona etkileyici bir menzil sağlıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here