YENİ VOLKSWAGEN NİVUS: KÜÇÜK SUV

6
14320
VOLKSWAGEN NİVUS ÖN TASARIMI

Brezilya’da üretilecek olan Volkswagen Nivus küçük ama SUV tarzı olarak üretilen B SUV segmentine yenilik getireceğe benziyor. Volkswagen yetkilileri her ne kadar yeteri kadar SUV üretimi yaptıklarını ve bu segmentte başka modeller üretilmeyeceğini söylese de üretime tam gaz devam ettikleri görülüyor. Polo dinamikleri üzerine geliştirilen model, yeni Volkswagen tasarım diliyle bütünlenmiş şekilde üretilmiş.

VOLKSWAGEN NİVUS’UN GÖRÜNÜMÜ NASIL?

Volkswagen’in geleneksel çizgilerine sahip olan model, dinamikliği ile de son derece ilgi çekiyor. C sütununun arkaya doğru fazla yatması aracın sportif olan kısımlarını öne çıkarmış gözüküyor. Siyah mat alaşımlı jant tasarımları modeli öne çıkaran özelliklerden. Sportif tasarım dilini modelin her yerinde görebileceğimiz tasarım detayları Nivus’a küçük detaylar olarak işlenmiş durumda. Ön tampon tasarımın da siyah detaylı ızgaralar ile boydan boya işlenen LED far grubu kaplanmış durumda. Arka tasarımında ise yine sert çizgiler ve siyah detaylarla LED stop far grubu komplike yapılmış.

VOLKSWAGEN NİVUS ARKA TASARIMI

VOLKSWAGEN NİVUS’UN BOYUTLARI NASIL?

T-Cross ile benzer boyutlara sahip olan model B SUV segmenti için ideal ölçülere sahip. 4266 mm uzunluğa, 1757 mm genişliğe ve 1493 mm yüksekliğe sahip olan Volkswagen Nivus aks mesafesi konusunda da iddialı. 2566 mm aks mesafesine sahip olan model i. mekan hacim konusunda da hiç de fena olmayan değer ölçülerine sahip.

Volkswagen Nivus ile Coupe SUV Akımına Katıldı.

VOLKSWAGEN NİVUS İÇ TASARIMI NASIL?

Modelin iç mekanın da tanıdık Volkswagen arayüzünün olması şirketin geleneklerine nasıl bağlı olduğunun kanıtı durumunda. 10 ” büyüklüğe sahip bilgi eğlence ekranı, klima kumandaları ve dijital gösterge panelini diğer modellerden tanıdık durumdayız.

VOLKSWAGEN NİVUS İÇ TASARIMI

NİVUS’UN MOTOR SEÇENEKLERİ NELER?

Kaputu altında 1 litre hacimli, 3 silindirli bir motor bulunan Nivus 116 beygir güç üretebilse de E85 kullanıldığında güç 128 beygire ulaşıyor. Üretilen tork değeri ise 200 Nm. Önden çekişli otomobil 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilir durumda bizlere sunuluyor. 2020′ nin son aylarında Brezilya’da satışına başlanacak olan Nivus 2021 yılının ortasına kadar Güney Amerika’nın diğer pazarlarına da sürülmüş olacak. Avrupa pazarı ise bu modelle 2021’in ikinci yarısında tanışacak. Türkiye’ ye gelip gelmeyeceği büyük bir soru işareti taşıyan modelin bu soruya cevabı henüz bulunmuyor.

 

6 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here