Waymo otonom kamyonlar teslimat sahasına atılıyor!

Geçtiğimiz ay, Waymo kamyon ticareti başkanı Charlie Jatt, şirketin kendi kendine giden teslimat bölümü olan Waymo Via için piyasaya çıkma planlarını özetlemişti. Waymo, pazara üretilen ve satılan bulut tabanlı kamyonları otonom sistemleriyle donatmak için gelecekte tedarikçilerle ortaklık kuracak. Buna ek olarak, Waymo otonom kamyonlar için yazılım hizmetlerini sağlamak, haritalama ve uzaktan filo yardımı gibi şeyler için destek sunmak için filolarla çalışacağı belirtilmişti. Waymo, 2017 yılında A sınıfı kamyonlarla (18 tekerlekli) özel mal teslimatına pilotluk yapmaya başladı.

waymo otonom kamyonlar

Yarı otonom kamyonlar için plan kuruluyordu

Waymo bu modele geçerken Jatt, Waymo’nun en azından kısa vadede kendi kamyon filosuna sahip olmayı ve sunmayı planladığını söylemişti. Araştırdığı teslimat çözümlerinden biri, tüm yolculuğu kapsayan otomatik bir kamyondan ziyade, iki modelin katışımıydı. Otomatikleştirilmiş bir kısım ve manuel olarak çalıştırılan, insanlı kamyonları içeren bir kısmın bir karışımının olacağı bir aktarma merkezi modeli düşünülüyordu.

Testlere son hızda başlandı!

Salı günü, şirketin araba bölümü, otonom kamyonlarını yollarda görmeye resmi olarak resmi olarak hazır olduğunu söyledi. Konumlandırmalar, Waymo, aylardır Teksas yollarında kendi kendine giden kamyonların alanlarını haritalamak için otonom araba prototiplerini test ediyordu. Waymo, eyaletler arası yolların “gelecek vaat eden ticari yollar” olduğunu söyledi. Şirket, Teksas’ın çok yüksek bir nakliye hacmine sahip olduğunu ve bunun da onu otonom araçları test etmek için ana alan haline getirdiğini ekledi.

Çok çeşitli sensöre yer veriliyor

Waymo’nun otonom kamyonları, çevrelerindeki dünyayı anlamak için bir lidar, radar ve kamera kombinasyonu kullanıyor. Kamyonların benzersiz şeklini ve daha büyük gereksinizmlerini karşılamak için Waymo’nun arabalarının yaklaşık iki katı sensöre sahipler.

Tüm dünya otonom araçlara yöneliyor

Pandemi lojistik ve kara taşımacılığı pazarında benzeri görülmemiş bir büyümeyi tetikledi.  Bu sırada şirketin rakipleri de tamamen otonom çözümlere daha fazla kaynak yatırıyor.

Şirket, daha önce Fiat Chrysler ile sürücüsüz Ram minibüsleri yapmak için bir ortaklık yaptığını duyurmuştu. Ayrıca Volvo, otonom bir binek araç üzerinde çalışmak için şirketle bağlantı kurmuştu.

1 YORUM

  1. Tüm dünya gelişmiş bir fabrika gibi olacak desenize. Büyük alışveriş sitelerinin sahip olduğu dağıtım bantları gibi. Teknolojinin nereye gittiğini, sınırlarını kestirebilmek günden güne daha da güçleşiyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here