Otonom Sürüş Hakkında Yanlış Bilinenler-2022

0
1133
Otonom Sürüş Hakkında Yanlış Bilinenler

Otonom sürüş hakkında birçok şehir efsanesi var. Çünkü yıkıcı bir yenilik olan bu sürüş tekniği hem toplumsal hem de teknolojik birçok değişikliği de beraberinde getiriyor. Otomotiv devi Audi de “SocAIty” isimli bir araştırma başlatarak otonom sürüş ile ilgili gerçekleri bulmayı hedefliyor. Buna göre otonom sürüş hakkında yanlış bilinenleri ve doğrularını hep birlikte inceleyelim.

Otonom Sürüş Zevk Vermeyecek

Birçok kişi otomobil kullanmanın bu yenilikle birlikte o kadar da zevkli olmayacağını söylüyor. Çünkü sürüş kendi kendine gerçekleşebiliyor sadece yolcu konumunda kalınacak gibi bir düşünce hakim. Ancak otonom araçları kullanmak da en az diğer araçlar kadar zevkli olacak. Çünkü sürücüler istedikleri anda kontrolü kendilerine alabilecekler. Yani otonom araçları istediğiniz zaman kontrolünüze alabilirsiniz. Unutmamak gerekir ki bu teknoloji hayatı kolaylaştırmak için geliyor. Yani yorgun olduğunuzda, uzun yollarda veyahut araba kullanmak istemediğiniz ama kullanmak zorunda kaldığınız anlarda sizin yanınızda olmak için.

Otonom Araçlar Tehlike Anında Ölüm Kararı Verecek

Otonom Sürüş

Otonom sürüş ile ilgili bilinen bir diğer yanlış da aracın tehlike anında seçim yapacağı. Burada dikkat edilmesi gereken şey bu araçların bir insan tarafından programlandığı. Yani kararı teknolojik araç kendi başına vermiyor hiçbir zaman. Ona hangi programlar yüklenmiş ise ona göre davranıyor Burada da üreticilere çok daha fazla iş düşüyor. Çünkü bu araçların yazılımının birçok farklı senaryoya cevap verebilmesi önemli. Yani araçlar tehlike anındaki tercihleri spontane yapmıyorlar. Yazılımdaki öncelikler neyse ona göre davranıyorlar.

Otonom Araçlar da Normal Araçlar Gibi Olacak

Otonom araçlar ile birlikte araçların dış görünümünde büyük değişiklikler olacak demek doğru değil. Ancak otonom sürüş tekniğine sahip araçların içi farklı olacak zamanla. Çünkü çok daha yolcu konforuna odaklı şekilde geliştirilecekler. Bu anlamda geniş araba kabinleri sayesinde yolcular araç içerisinde özgürce hareket edebilecek.

Otonom Sürüş Bilgisayar Korsanlığına Karşı Savunmasız

Otonom Sürüş Hakkında Yanlış Bilinenler

Otonom araçlarla ilgili yanlış bilinen bir diğer şey de bilgisayar korsanlarının karşısında korunmasız oldukları. Evet, otonom araçlar diğer araçlara göre çok daha fazla programa sahipler. Bunun için de koruma sistemlerinin kat ve kat daha fazla olması gerekiyor. Ancak bu onların savunmasız oldukları anlamına gelmez. Çünkü otomobil üreticileri her gün siber saldırıların önüne geçmek için yeni sistemler geliştiriyorlar.

Park Gereksinimi Azalacak

Otonom sürüş teknolojisi ile birlikte daha az park ihtiyacı olacağı da bir diğer şehir efsanesi. Otonom araçlar ile birlikte daha az park yeri yeterli olmayacak. Aksine otomobil satışlarının artacağını düşünürsek daha fazla bile olabilir. Ancak ortak araç kullanımın yaygınlaşması ile birlikte park sorunu ve trafik sorunu da otomatik olarak azalabilir.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here