Land Rover-Jaguar NVIDIA ile Otonom Sürüş için Ortaklığı Kuruyor!

İki büyük otomobil üreticisi, yine kendi alanında zirveyi temsil eden bir teknoloji şirketi olan NVIDIA ile otonom sürüş özellikleri konusunda bir ortaklık kuruyor.

Otonom sürüş sistemleri, elektrikli otomobiller, verimli elektrik dönüşümü, batarya teknolojileri, güvenlik ve konfor dinamikleri…VB pek çok konu artık otomobil üreticilerinin gündeminde. Bu durum otomobil üreticilerini teknoloji şirketlerine yakınlaştırdı. Aynı şekilde teknoloji şirketleri de otomotiv endüstrisi içinde kendine çok daha geniş bir alanda yer bulabiliyor.

Land Rover-Jaguar

Jaguar ve Land Rover markaları da geçtiğimiz günlerde elektrikli otomobillere geçiş için büyük adımlar atarak süreci hızlandırmıştı.

1Land Rover-Jaguar ve NVIDIA

Ortaklıkla birlikte “NVIDIA DRIVETM” yazılımının tanımlı olduğu platform üzerine inşa edilecek yeni Jaguar ve Land Rover araçları; geniş aktif güvenlik sistemi, otonom sürüş ve otomatik park etme özelliklerinin yanı sıra sürücü destek sistemlerini de sunmaya başlayacak.

Yapay zeka yeniliklerinin de kullanılacağı bu sistemler, önümüzdeki dönem için otomotiv şirketleri ve teknoloji şirketleri arasındaki bağı da güçlendirecek gibi duruyor.

ilk örneklerini 2025 yılında göreceğimiz bu ortaklığın ürünleri, sürdürülebilirlik ve elektrik dinamiklerini otomobillere entegre edecek şekilde çalışmaya devam ediyor.

2NVDIA Sistemleri

NVIDIA DRIVE HyperionTM tabanlı DRIVE OrinTM olarak tanımlıyor.

DRIVE AV ve DRIVE IX yazılımları aracın emniyet, güvenlik ve ağ sistemlerini kontrol edecek.

DRIVE OrinTM aracın yapay zekâ beyni olarak Jaguar Land Rover İşletim Sistemini çalıştırırken Drive HyperionTM ise merkezi sinir sistemi niteliğinde bir görev üstleniyor olacak.

Önümüzdeki dönemde bu tarz teknolojik entegrasyonların çok daha arttığını gözlemleyebileceğiz. teknoloji tekerlekle kombinlenecek demek abartı olmaz. 🙂

3NVDIA Kimdir?

Nvidia Corporation (kısaca Nvidia; güncel stilize yazılışı NVIDIA, eski stilize yazılışları nVIDIA ve nvidia) Santa Clara, Kaliforniya merkezli bir teknoloji şirketidir. Oyunculara yönelik grafik işlemciler (GPU), ayrıca mobil cihazlar ve otomotiv pazarı için yongada sistemler (SoC) üretir. Şirketin ana grafik işlemci ürünleri ailesi olan GeForce, AMD’nin Radeon ürünlerinin doğrudan rakibidir. Nvidia, oyun endüstrisindeki varlığını SHIELD Portable, SHIELD Tablet ve SHIELD Android TV ürünleriyle genişletmiştir.

Nvidia, 2014’ten itibaren odak noktasını şu dört pazara hitap eden bir platform şirketi olmak olarak değiştirmiştir: oyun, profesyonel görselleştirme, veri merkezleri ve otomotiv.

Nvidia, GPU üretiminin yanı sıra, araştırmacılara ve bilim insanlarına, yüksek performans gerektiren uygulamaları verimli bir şekilde çalıştırabilecekleri paralel işlem yeterlilikleri sunmaktadır.

Land Rover-Jaguar

GeForce ve NForce ile başlayan yarı iletken piyasasındaki başarıları son dönemde PlayStation 3 ve Xbox gibi oyun konsollarına grafik işlemci üretmeleriyle devam etmiş ve bellek boyutları, işlem kapasitesi artmasıyla yenilikçi grafik çözümlere ihtiyaç duyan mobil cihazlar için tasarladıkları mobil GPU’lar ile sektöründeki en büyük markalardan olmuştur.

İkinci El Land Rover İlanları

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here