YENİ FORD RAPTOR TANITILDI

1903 yılında Amerika’nın Michigan Eyaletinde Henry Ford tarafından kurulan Ford Motor Company, 6 kıtada 200 pazarda araç üretip satan dev bir dünya markası olarak Pick- Up kategorisinde iddialı modeli Ranger modelinin Raptor versiyonunun tanıtımını yaptı.

Ford, yeni nesil Ranger Raptor’ı tanıttı. Yeni nesil Ranger serisinin, Avrupa ülkelerine servis edilecek olan ilk modeli olan yeni Ranger Raptor’ın, 2022’nin son çeyreğinden itibaren otomobil severlerle buluşması planlanıyor.

Yeni Nesil Ford Ranger Raptor

FORD RANGER RAPTOR MOTOR GÜCÜ İLE İDDİALI

Ford Performans Ekibi tarafından geliştirilen Ford Ranger Raptor, çetin yollarda yüksek performans sergilemek için üretilmiş. Raptor; 288 PS güç ve 491 Nm tork üretme hedefiyle geliştirilen, yeni çift turbo 3.0. litre EcoBoost V6 benzinli motora sahip.

Bu motor, geleneksel dökümlerde kullanılan demirden yaklaşık yüzde 75 daha güçlü ve yüzde 75’e kadar daha sert bir malzeme olan sıkıştırılmış grafit demir silindir bloku içeriyor. Ayrıca gecikme önleme sistemi de istenildiğinde yüksek performans ile hızlanmayı sağlıyor.

10 vitesli otomatik şanzımanının her vitesi ayrı bir turbo şarj takviye profili ile programlandığından dolayı performansı kullanıcının tercihine bağlı olarak daha da yükseltilebiliyor.

FORD RANGER RAPTOR ARAZİ ARACININ SÜSPANSİYONU YENİDEN TASARLANDI

Yeni Nesil Ford Ranger Raptor

Ford Ranger Raptor, zorlu ve engebeli arazide yol alırken kontrol ve hakimiyeti artıracak şekilde tasarlandı: Süspansiyonu yeniden tasarlanan model, alüminyum üst ve alt kontrol kolları, uzun mesafeli ön ve arka süspansiyon ve Watt kolu arka ucu sayesinde çetin yolların aranan otomobili olmaya aday.

Raptor ’un FOX 2.5 inç bypass valfli amortisörleri de ortama uyum sağlayan sönümleme özelliği ile yeni nesil bir kontrol teknolojisi. Bu amortisörler Teflon takviyeli yağ ile doldurularak sürtünmeyi yaklaşık yüzde 50 oranında azaltıyor.

FORD RANGER RAPTOR, İLKLERİN ARAZİ ARACI

Tam zamanlı dört tekerden çekiş sistemi ve kilitlenebilir ön- arka diferansiyel özelliği ile kendi kulvarında ilke imza atan Raptor ’da yeni bir elektronik kontrollü isteğe bağlı iki vitesli ara şanzıman da bulunuyor.

7 adet sürüş modu bulunan yeni nesil model; yol modları ve arazi modları ile her şarta adapte olabileceğini kanıtlıyor: Yol modları; normal, spor, kaygan şeklinde ayrılmışken; arazi modları ise; kaya tırmanış, kum, çamur ve baja olarak ayrılıyor.

İkinci El Ford Ranger İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yeni Nesil Ford Ranger Raptor

1 YORUM

  1. Ford ranger raptor neden Türkiye’de fahiş fiyata satılıyor. Diğer ülkelere gore nerdeyse 2-3 kat fark var.
    Mesela tamamen ayni ranger raptor Filipinlerde 41000 dolar, Malezya’da 55000, Tayland’da 54000 dolar.
    Sitenizde sadece araca övgü var fiyat konusunda insanların nasıl soyulduğunu da araştırıp yazmanızı bekleriz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here