Araba yarışı oyunları, video oyun dünyasının bel kemiklerinden biridir. 1980’lerin başlarında kullanıma sunulduklarından beri durum böyleydi. Araba yarışı oyunlarının pikselli günleri, yeni oyunlar piyasaya sürüldükçe geride kaldı. Daha gerçekçi hale gelen yarış simülatörlerinden oluşan bir dünyaya dönüştü. Bu aralıkta, birkaç klasik oyun insanların hayatına girdi ve farklı şekillerde izlerini bıraktı. Bu oyunlardan bazılarını günlerce oynamış, bazılarını ise hiç duymamış olabilirsiniz. Ama duymadıklarınıza göz atmak için hiçbir zaman geç değil.

Daytona USA

1990’larda büyüyenkişiler arasında çok ses getirmiş bir oyundur. Bu, o yılların en çok ses getiren arcade yarış oyunuydu ve başka hiçbir oyun yaklaşmıyordu bile. Daytona USA size sadece yedi arkadaşınıza karşı sürüş becerilerinizi test etme şansı vermekle kalmıyor. Aynı zamanda, arabayı sürüyormuş gibi hissetmenize neden olan ilk araba oyunlarından biri. denetleyici. Daytona USA, insanların bir arcade araba yarışı oyununun ne olabileceği konusundaki beklentilerini değiştirdi. Atari salonlarının göz bebeği olan yarış oyunu, büyük kitlelerce hala en iyi araba yarışı oyunu olarak görülüyor.

Colin McRae Rally

Colin McRae Rally, efsanevi ve çamurlu Galler ormanlarını, İsveç’in kar kütlelerini ve çakıllı Avustralya taşrasını birçok genç motor sporları hayranının oturma odalarına getirdi. Bugünlerde çoğu oyun en üst seviyedeki arabalara hemen erişmenize izin verir ve zorlukları tarzınıza uyacak şekilde uyarlayabilirsiniz. Colin McRae Rally’nin zorluk ayarları arabaların kendilerine dayanıyordu. Daha kolay bir deneyim istiyorsanız, o zaman doğrudan World Rally Cars’a girmeyeceksiniz ve kesinlikle hiçbir B Grubu arabaya erişim kazanamıyordunuz. Bunun yerine Renault Maxi Megane veya Seat Ibiza gibi önden çekişli F2 arabaları ile başlarsınız ve ralliler daha kısa süreli olurdu.

DIRT Rally

Araba yarışı oyunu severlerin, açık dünya simülatör veya bu oyunlarda sunulan seçeneklerin bolluğunu pek umursamayan belirli bir kesimi var. Bu insanlar için, harika bir araba oyununun gerçek amacı, sizi dünyasına çekmesidir. Dirt Rally, ralli yarışının ruhuna gerçekten odaklanan serideki ilk oyun olduğu için bunu başarmayı başarıyor. Ralli yarışları zordur; Sadece bir video oyunu olsa bile, bunda iyi olmak için belirli bir dizi beceri gerekir. Dirt Rally iyi olmak için muazzam bilgi beceri, sabır ve azim gerektiren bir oyundur. Bu oyunu sadece satın alıp bu işte iyi olmanız mümkün değil. Paranızı saatlerce kazanmanız gerekecek. Ama sonuç harika olacaktır. Çünkü sahanın önündeki bitiş çizgisini geçtiğinizde, gerçek bir ralli yarışını kazandığınızı hissedeceksiniz.

Forza Horizon 4

Biraz daha günümüze yaklaşırsak,  Forza Horizon 4, sıradan otomobil hayranları için mükemmel bir sürüş oyunudur. Çok çeşitli arabaların bir karışımını içeren bu tür bir yelpazeyi görmeyi bekleyebileceğiniz tek yer, festivaller olabilir. Oyun, Britanya’nın basitleştirilmiş bir versiyonunu ve oyuncu açık dünyayı keşfedip kalbinin içeriğine doğru ilerledikçe değişen mevsimleri içeriyor. Modern oyunlarda sıklıkla olduğu gibi, oyunun orijinal çıkışından çok sonra da ek içerikler yayınlanmaya devam etti.

araba yarışı oyunları

Gran Turismo 3: A-Spec

Gran Turismo franchise’ı, tüm zamanların en iyi araba yarışı oyunları franchise’ı olarak kabul ediliyor. Orijinal PlayStation’daki ilk Gran Turismo’nun gelmesinin üzerinden 23 yıl geçti. O zamandan beri, sekiz ikincil sürümle uyumlu yedi ana sürüm çıktı.

Gran Turismo 2 de muazzam bir başarı elde etti. Ancak konsol 2001’de geldiğinde Sony PlayStation 2 için ana GT oyunu haline gelen Gran Turismo 3: A-Spec büyük ses getirdi. GT2 kadar sağlam bir araba yelpazesi taşımıyordu, “sadece” 184 araba. Ancak oyun, grafikler ve gerçekçi oyun için yeni standartlar belirledi. Elbette, sonraki Gran Turismo oyunları daha iyi grafiklere ve özelliklere sahip, ancak bu oyunlardan hiçbiri, A-Spec’in 2001’de piyasaya sürülmesiyle gelen kalite sıçramasıyla rekabet edemedi.

araba yarışı oyunları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here