BMW oyun oynama özelliğini 2023 yılından itibaren araç içi konsolu aracılığıyla sunmaya başlayacak.

BMW’nin Yeni Özelliği AirConsole

Firma, araçlarında yer alacak oyun oynama özelliğini İsviçre merkezli N-Dream adlı firması ile beraber geliştirecek. Firma AirConsole araç içi platformunun iX Crossover gibi modellerde ki kavisli ekranlar için en iyi tercih olduğunu ifade etti.

AirConsole sayesinde herhangi donanım değişikliği yapmanıza gerek kalmayacak. Oyunlar kablosuz olarak araca aktarılacak ve bilgi-eğlence sistemine gelecek. Bir akıllı telefonu da oyun kumandası gibi kullanabileceksiniz.

Yapılan açıklamaya göre ayrıca AirConsole ile oyun kurulumunun sorunsuz olduğu söylendi. Akıllı bir telefon ve araç arasında ki bağlantı ise bilgi-eğlence ekranında yer alacak QR kod aracılığıyla olacak.

BMW AirConsole araç içi platformunu araçlarında ki iDrive 8 sistemine ekleyecek. Bu sayede araçlarında beklemek zorunda olan kişiler oyun oynamak canları sıkılmayacak.

Hangi Oyunlar Oynanabilecek?

Kullanıcıların BMW’de hangi oyunları oynayacağına dair henüz resmi bir bilgi yok. Ancak AirConsole kendi web sitesinde 180’den fazla oyun listesi paylaşmış durumda. Bunlar arasında Mario Kart gibi yarış oyunları ve dama gibi klasik oyun gibi pek çok seçenek yer alıyor.

BMW Group Connected Company Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Stephan Durach konuyla ilgili şunları söyledi:

“AirConsole ile çok çeşitli, eğlencelik ve çok oyunculu oyunlarla birlikte yenilikçi teknolojilerden yararlanacağız. Bu aracın içindeki şarj etme gibi her bekleme durumunu keyifli bir hale getirecektir.”

AirConsole firması N-Dream CEO’su Anthony Cliquot ise şunları ifade etti:

“BMW ile araçların içinde oyunlara öncülük etmekten son derece gurur duyuyoruz. Araç içi eğlence için yeni oyunlar yaratmaktan heyecan duyuyoruz. Platformumuza erişim kolaylığı ile birleşen dahiyane mimarimiz, insanların araçlarında eğlenme şeklini değiştirecek.”

AirConsole’un Destekleyeceği BMW Araçları ve Fiyatı

Hangi BMW modellerinin araç içi oyunlarla uyumlu olduğu da henüz kesin değil. Ancak firma bu teknolojinin yer alacağı ilk modelinin yeni BMW 7 serisi olacağını söylüyor.

Sektör kaynakları ayrıca bu teknolojinin BMW’nin elektrikli araçlarında yer alacağını ifade ediyor.

BMW’nin yeni özelliği olan bu özelliği 2023 yılında piyasa da olacak. Fiyat bilgisi ise henüz kesin değil. İlerleyen süreçlerde daha fazla detay ve fiyat bilgisi hakkında firma bilgi verecek.

Sıfır KM BMW Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here