BMW M3 CS Daytona Yarışında Rolex 24’te Tanıtılacak

0
946
BMW M3 CS

Ocak ayında Daytona’daki 24 saatlik yarışta ilk kez sahneye çıkacak. Bununla birlikte LMDh BMW M Hybrid V8 yarış arabası da ilk kez etkinlikte kullanacak.

BMW M3 CS Daytona Yarışında Rolex 24’te Tanıtılacak

Marka 2022, geçen yıla göre %8,4’lük bir artışla yeni bir satış rekoru kaydetmişti. Bu nedenle BMW M için çok önemli bir yıl oldu. Alman otomobil üreticisinin yüksek performans bölümü, 2023 için birçok heyecan verici yeni özelliği ortaya çıkarmayı planlıyor.

Daytona’da Rolex 24’de Görücüye Çıkacak

Bunlardan ilki, Ocak ayının son hafta sonu Daytona’da Rolex 24 sırasında görücüye çıkacak olan BMW M3 CS olacak. Bu etkinlik aynı zamanda BMW M Hybrid V8 LMDh’nin yarışlara ilk çıkışına da damgasını vuracak.

Son söylentilere göre yeni M3 CS, M4 CSL ile aynı motoru paylaşacak. Ayrıca bu, kaputun altında 551 HP güç ve 650 Nm maksimum tork geliştirebilen 3 litrelik çift turbo sıralı altı silindir olacağı anlamına geliyor. Tek fark, arka yerine dört tekerlekten çekiş.

BMW M3 CS İddialı Geliyor

BMW M3 CS

Yolda görülen son prototiplere göre yeni BMW M3 CS, daha geniş hava girişleri, arka difüzör, dört dairesel egzoz borusu ve bagaj kapağında küçük bir spoyler ile daha agresif bir ön uca sahip olacak.

Muhtemelen üretimin Mart ayında başlayacak. Ancak büyük ihtimalle Şubat 2024’e kadar sürecek. Bu noktada önümüzdeki birkaç haftayı sonra Bimmer’in yeni arabası hakkında daha fazla ayrıntıya sahip olacağız.

BMW i4 M50: 2022’de En Çok Satan BMW M Modeli

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here