BMW iX3 SUV: İngiltere Fiyatları ve Teslim Tarihi Ortaya Çıktı

3
2959

BMW’nin yeni geliştirdiği tamamen elektrikli SUV aracı olan iX3 sonunda bazı detaylarına kavuştu. Beşinci nesil BMW eDrive teknolojisine sahip olan ve X3 şasisine ufak dokunuşlar yapılarak üretilen iX3 bu senenin en ilgi çekici araçlarından biri.

BMW iX3 Çin’de üretilecek ve 2021 yaz aylarında İngiltere’de teslim edilmeye başlanacak. İngiltere’de araç şu an için sipariş verilebiliyor ve iki farklı donanım seçenekleriyle karşımıza çıkıyor. Bunlardan ilki olan Premier Edition £61.900’dan karşımıza çıkmakta. Diğer modeli olan Premier Edition Pro’ya ise sadece £3000 fazla ödeyerek sahip olabilirsiniz. Bu fiyatlarla ise modelin Jaguar I-Pace modeline rakip olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz.

BMW iX3 aslında i3’de bulunan eDrive teknolojisinden faydalanıyor. Tabii ki yedi yıl içinde bu teknoloji ciddi gelişmeler kaydetti. Aracın sürüş menzili ve şarj olma kapasiteleri oldukça ilerledi. BMW bu konuyla ilgili en az %30 gelişme kaydettiklerini ve bu sistemi ileride üretilecek olan iX5 modelinde daha da geliştireceklerini söylüyor.

BMW iX3 modelinin teknik detayları ise oldukça çarpıcı

iX3′ ün teknik detaylarına bakacak olursak; 282 HP güce sahip olan araç 0-100 km hızlanmasını 6.8 saniyede tamamlayabiliyor ve 180 km/h maksimum hıza sahip. Yaklaşık 450 km menzile sahip olan model hızlı şarj istasyonlarında 0’dan %80 şarj kapasitesine yaklaşık 34 dakikada çıkabiliyor. Yaklaşık 100 km gidebilmek için ise 10 dakikalık bir şarj yeterli oluyor.

Fiyatlar ve özellikler

BMW iX3

Giriş seviyesi bir X3′ e İngiltere’de yaklaşık 40.000 ödeyerek sahip olabiliyorsunuz. Bunu düşününce aslında arada oldukça büyük bir fiyat farkı var fakat BMW bu farkı zengin donanımlarla kapatmak istemiş. Buna 20 inç siyah alaşım jantlar, elektrikli bagaj kapağı, adaptif süspansiyon, panoramik tavan, 12,3 inç dijital kokpit ekranı ve BMW Live Cockpit Professional, Apple CarPlay ve Android Auto çalıştıran 10,25 inç bilgi-eğlence ekranı dahildir.

Premier Pro modeli ise bu özelliklere ek olarak Harman Kardon imzalı bir müzik sistemi, head-up ekranı ve BMW’nin IconicSounds Electric olarak adlandırdığı özellik ile birlikte gelir. IconicSounds sistemi araç ile hızlanırken veya frenleme yaparken aracın yapay ses çıkartmasını sağlayan bir teknolojidir. Elektrikli araçlar içten yanmalı motorlara göre sessiz olduğundan BMW bu konuda farklı bir yaklaşım sergilemek istemiş.

BMW SUV İlanları

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here