BMW Elektrikli Araç Konseptinde Atağa Kalkıyor

0
1034

Dünyanın önde gelen lüks segment araç üreticilerinden BMW de artık elektrikli araç konseptinde hızlanmaya gideceğini duyurdu. Yapılan açıklamada BMW elektrikli araç olarak 2023 yılına kadar her sattığı 5 araçtan 1’inin elektrikli olmasını planlıyor.

BMW Elektrikli Araç Atağı

Günümüzde arka arkaya büyük otomobil üreticileri elektrifikasyon ile alakalı gelişmeleri ve planlarını açıklıyorlar. Volvo, Volkswagen, Ford vs. Hepsi sırayla gelecek adına dönüşümün nasıl olacağını tahmin ediyorlar. Ve buna göre de bir yol haritası çıkarıyorlar. BMW elektrikli konseptine erken başlamış bir marka. Ancak bunu yaygınlaştırma konusunda istediği başarıyı tam gösteremedi. O sebeple de şimdi kendilerine bir hedef koyarak adımlarını büyütmeyi hedefliyor BMW.

İcra Kurulu Başkanı Oliver Zipse, Alman Augsburger Allgemeine gazetesine verdiği demeçte, BMW’nin elektrikli araç üretimini artırmayı planladığını söyledi. Zipse,”Elektrikli araç sayısını önemli ölçüde artırıyoruz. 2021 ile 2023 arasında, başlangıçta planlanandan çeyrek milyon daha fazla elektrikli otomobil üreteceğiz” dedi. Zipse, BMW’nin, bu yıl yaklaşık % 8 olan elektrikli araç sayısına kıyasla, 2023 yılına kadar sattığı her beş otomobilden birinin elektrik motoruyla çalıştırılmasını istediğini söyledi. Yönetici ayrıca şarj altyapısının genişletilmesini hızlandırma çağrısını da yineledi.

BMW Ve Elektrikli Araçları

Günümüzde de BMW elektrikli araç çalışmalarında bulunan ve de bunu başarıyla sürdüren bir marka. Ancak Oliver Zipse’nin de bahsettiği üzere altyapı ve şarj istasyonlarının yetersizliği satışları yeterince yukarıya çekemiyor. Özellikle BMW gibi hız ve denge konusunda önde giden bir otomobil üreticisinin elektrifikasyon mücadelesinde ön sıralarda yer alması araba tutkunlarını sevindirir. Özellikle elektrikli araçlar ile üretilen yüksek tor gücünü BMW aerodinamiği ile bir üst noktaya taşımak birçok sürücünün hayali bile olabilir.
Şu anda i modelleri ile elektrikli araç pazarında kendini gösteren BMW, ileride daha farklı modellerle de bizlerle buluşacaktır. Mercedes’in yaptığı gibi 2 yılda 6 yeni elektrikli model kampanyası gibi büyük ataklar da görebiliriz. Özellikle elektrikli şehir arabası konseptiyle iyi bir satış yakalayan i3 ve benzeri modellerinin daha iyi satış stratejileri ile başarısını artıracağından eminiz. Onun haricinde i4 gibi sedan tasarımlı ve görmeye alıştığımız BMW tarzları da yakında çevremizi sarabilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here