Replika otomobil nedir?

Replika otomobil, sürücülerin en sevdiği araçların kopyalarıdır ve orijinaline, yalnızca görünüşte olabildiğince yakın bir şekilde benzeyecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca kit veya bileşen arabaları olarak bilinirler ve parçalar halinde veya eksiksiz bir araç olarak gelirler.

İnsanlar neden replika otomobil kullanır?

Bir replika, orijinalin sunabildiği neredeyse her şeyi, orijinal aracın fiyatından düşük olarak sunabilir. Bu, öylece çıkıp ikonik bir araba almaya gücü yetmeyen kişilerin kullandığı oldukça yaygın bir market. Bir repklika kullanmayı seçmek aynı zamanda daha güvenli olabilir. Çünkü güvenlik sistemleri, onarımlar sırasında daha güncel sistemlerle değiştirilebilir. Hatta film ve TV şirketleri bile konu otomobiller olduğunda gerçek araçlar yerine replika otomobilleri tercih ediyor.

replika otomobil

Farkında olmadan, muhtemelen gerçek model olduğuna yemin edebileceğiniz sayısız replika arabanın yanından geçmiş olabilirsiniz. Bazılarını tespit etmek zordur ve kopyalanan arabalar 1900’lerin başlarından modern yarış arabalarına kadar değişebilir. Böylece bir tanesine ne zaman denk geleceğinizi asla bilemezsiniz.

Genel olarak bu işle uğraşanlar,Ferrari veya Lamborghini gibi tanınmış araçlardan ilham alır ve ardından daha az gösterişli bir arabayı gösterişli bir spor arabaya benzer hale getirir.

Kullanımı yaygın mı?

Varlıklı ünlülerin çoğu, en yeni ve en büyük süper arabalara sahip olmayı tercih ediyor, ancak bunun yerine bir replikayı tercih eden bazı ünlü yüzler var. Örneğin güreş, spor ve oyunculuk şöhreti olan Bill Goldberg, şimdi 1965 Shelby Cobra kopyası da dahil olmak üzere çocukken hayalini kurduğu birçok arabaya sahip. 1970’lerden bu yana, efsanevi Cobra’nın kopyaları hızla çoğaldı ve bu özel taklit arabalara yönelik eğilim hiçbir yavaşlama belirtisi göstermiyor. Yinelenen klasik otomobilin bir başka hayranı da rock yıldızı Jeff Beck. “American Graffiti” deki gibi 1932’de üç pencereli bir Ford coupe’ye sahip.

Çılgın bir miktar ödemeden ikonik bir klasik arabaya, yarış arabasına veya ultra modern bir süper arabaya sahip olmak istiyor olabilirsiniz. O zaman bir kopya araba aradığınız cevap olabilir.

Bir replika kullanmayı düşünenler, bitmiş ve sürmeye hazır bir tane alıyorlar veya bir kitten kendinizinkini oluşturmak için zaman ayırabiliyorlar.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here