Waymo ve Volvo Sürücüsüz Araç Ortaklığı Kuruyor

0
2393
Sürücüsüz Araç

İnsanların kişisel etkileşimi en aza indirmeye çalıştıkları bu dönemde gündeme gelen konulardan biri sürücüsüz araç oldu.

25 Haziran’da Waymo ve Volvo, Waymo’nun kendi kendine sürüş teknolojisini Volvo’nun araç platformuna entegre etmek için bir ortaklık duyurdular.

Waymo’nun Sürücüsüz Araç Teknolojisini Kullanacak Dördüncü Üretici

Bu, Volvo’nun Waymo’nun dünyanın en iyileri arasında olduğu düşünülen sürücüsüz araç teknolojisini, gelecekte bir noktada kullanacağı bir elektrikli robotaksi filosuna entegre edeceği anlamına geliyor. Anlaşma aynı zamanda Volvo’nun iki alt markası, elektrik performans şirketi Polestar ve Çin markası Lynk & Co. için de geçerli. Volvo, Waymo’nun teknolojisini araçlarına entegre etmeyi taahhüt eden dördüncü otomobil üreticisi.

Volvo CTO’su Henrik Green yaptığı açıklamada, “Otonom araçlar, daha önce görülmemiş seviyelere kadar yol güvenliğini artırma ve insanların yaşama, çalışma ve seyahat etme biçiminde devrim yapma potansiyeline sahip.” Diyor. “Waymo ile küresel ortaklığımız Volvo Cars, Polestar ve Lynk & Co. için yeni ve heyecan verici iş fırsatları sunuyor”

Sürücüsüz Araç

Volvo ve Waymo ortaklığı Waymo Driver’a odaklanıyor. Waymo bu sistemi, tescilli sensörler içeren ve bunlara dayanan bir sistem olarak tanımlıyor.

Duyuru özellikle Volvo’nun yan elektrikli otomobil yan kuruluşu Polestar’dan bahsediyor. 2017 yılında kurulan Polestar henüz bir üretim aracı piyasaya sürmedi.

Volvo’dan Elektrikli Araçların Sorunlara Çözüm Geliyor

Waymo Driver’ın Uber’in hizmetlerine girme olasılığını artırıyor

Volvo’nun Waymo ile ortaklığı, bir Volvo platformuna entegre olan Waymo Driver’ın Uber’in hizmetlerine girme olasılığını artırıyor. Uber’in otonom test araçları Volvo marka otomobillerden oluşuyor. Bu noktada sadece spekülatif olsa da, bu olasılık 2018’de test araçlarından birinin ölümle sonuçlanan bir trafik kazasına karışmasından sonra Waymo ve Uber arasında oluşan karmaşık bir ilişkiyi daha da karmaşık hale getirmesi olası görülüyor.

Bir Volvo sözcüsü, “Bu anlaşma, Volvo Cars’ın Uber ile olan araç tedarik anlaşmasını etkilemez,” diyor. “Uber’e otonom sürüşe hazır araçlar teslim etmeye devam edeceğiz.”

Volvo ayrıca, müşterilerine ​​Luminar tarafından üretilen LIDAR sensörleri ile donatılmış kısmen otomatik araçlar satmayı planlıyor. Otomobil üreticisi, araçlarının insan müdahalesi olmadan otoyollarda eller serbest olarak kullanabileceğini ve 2022’de üretim hattından çıkmaya başlayacağını söyledi.

Sıfır Km Volvo Fiyatları >>

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here