Toyota Uygun Fiyatlı Elektrikli Otomobiller İçin Tarih Verdi…

1TOYOTA, UYGUN FİYATLI ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER İÇİN TARİH VERDİ

Toyota, pek çok büyük otomobil firması gibi, uygun fiyatlı elektrikli otomobiller üreterek, çevre dostu, bir yaklaşım sergiliyor. Gelecekte, içten yanmalı motorların yerini elektrikli motor ile çalışan modeller alacak gibi görünüyor.

Otomotiv sektörünün dev kuruluşları tarafından elektrikli otomobillerin üretimine ağırlık verildi. Geleneksel içten yanmalı otomobil modellerinin yerini elektrikli motora sahip modeller alacak gibi görünüyor. Çevre dostu EV altyapılı bu modellerin klasik motorları karşı tek ve büyük bir dezavantajı var; o da maliyet.

2Toyota Maliyeti Düşük Elektrikli Otomobil Üretmek Gayretinde

Yeni nesil teknolojiler kullanılarak üretilen elektrikli modellerin üretimi masraflı olduğu için sahip olmak isteyenlerin ciddi bir bütçeye sahip olması gerekiyor. Bunun sonucunda da toplumun kısıtlı bir kesimi kolayca bu otomobilleri edinme şansını yakalıyor.

Ancak Toyota, daha uygun fiyatlı elektrikli otomobiller üreterek bu dezavantajı ortadan kaldırmaya hazırlanıyor.

3Toyota ve BYD, 2022’de Uygun Elektrikli Elektrikli Otomobil Hayalini İnşa Edecek

Japonya merkezli şirket Toyota, Çinli şirket BYD ile ortaklık yaparak, uygun fiyatlı bir otomobil üretmeyi ve 2022’de piyasaya sürmeyi planlıyor. BYD Company, Çin merkezli bir otomotiv ve elektronik şirketidir. BYD’nin merkezi de Shenzhen’de bulunuyor.

Otobüs, kamyon, Forklift, havaray, güneş paneli ve pille çalışan bisiklet de üreten şirketin ismini açılımı ise “Build Your Dreams” yani “Hayallerini İnşa Et” anlamını taşıyor.

4Toyota, Yeni Nesil Hibrit Araçlar Konusunda Araştırmalar Yürütüyor

Toyota, hidrojen yakıt hücreleri ve yeni nesil Hibrit araçlar konusunda araştırmalar yürütüyordu. Ancak bu araştırmalar, elektrikli otomobil sektöründeki gelişmelerin hızına uyumlu yol almayınca Toyota, sektörde bu alanda ilerleme göstermiş BYD ile ortaklık kurma kararı aldı.

İki şirket, elbirliği ile üreteceği elektrikli ve uygun fiyatlı sedan’ı 2022’de otomobil severlerle buluşturmayı hedefliyor. Otomobilin satışının ilk olarak Çin’de gerçekleştirileceği düşünülüyor. Otomobilin satış başarısı çerçevesinde satış alanı ve ağı genişleyecek. Otomobilin elektrikli bir sedan olacağı dışında, başka herhangi bir bilgi henüz paylaşılmadı.

5Sedan Nedir, Hatırlayalım!

2 veya 4 kapılı olan, 2 ya da 4 ve üzeri sayıda oturma yeri bulunan, sabit şase düzeneğine sahip veyahut orta kolonlu olan binek araçlarına Sedan deniyor. Genellikle ailelerin tercih ettikleri sedanlar, dünden bugüne özellikle Asya ve Amerika pazarında yaygın bir varlık göstermiş ve zaman içerisine de hem motor ve hem de iç ve dış tasarım bağlamında oldukça yok kat etmiştir.

İkinci El Toyota İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here