Toyota’nın Hibrit SUV’u Urban Cruiser Hyryder Tanıtıldı!

0
2048
Toyota Urban Cruiser Hyryder

Toyota Urban Cruiser Hyryder SUV modelini tanıttı. Aynı zamanda model hibrit motora sahip. Suzuki ve Toyota iş birliği ile gerçekleştirilen otomobil Hindistan’da üretilecek. Ayrıca farklı pazarlarda da satışı gerçekleşecek.

Toyota & Suzuki İş Birliği 

Japon otomotiv devi Toyota, yeni modeli Toyota Urban Cruiser Hyryder’i Hindistan’da tanıttı. Elektrikli SUV hem hafif hibrit hem de tam hibrit şekilde sunuluyor. Aynı zamanda Suzuki ve Toyota iş birliği ile gerçekleştirilen otomobil Hindistan’da üretime başlayacak. Stil açısından tamamen yeni olan SUV, Suzuki-esque şekillerini ve orantılarını mevcut Toyota SUV serisinden ilham almaktadır. Urban Cruiser ile aynı adı paylaşmaktadır. Ancak Hyundai Creta ve Skoda Kushaq ile rekabet etmek için tasarlanmış daha büyük bir modeldir.

Toyota Urban Cruiser Hyryder Tasarımı

Toyota Urban Cruiser Hyryder dış tasarımAracın dış tasarımına baktığımız zaman oldukça büyük bir model olduğunu görüyoruz. Toyota Urban Cruiser Hyryder, 4365 mm uzunluğunda, 1795 mm genişliğinde ve 1635 mm yüksekliğindedir. Aynı zamanda 2600 mm dingil mesafesi vardır. Aracın ön bölümüne baktığımızda ikiye bölünmüş ve krom detaylı farlar dikkat çekiyor. Ayrıca ‘Kristal Akrilik Izgara’ ile şık bir görünüm sağlıyor. Aracın arka bölümünde krom şeritler ile birbirine bağlanmış ince LED stop lambaları dikkatleri üzerine çekiyor. Aynı zamanda sinyal ve geri vites lambaları tampona dikey olarak yerleştirilmiş. Bu da daha güzel bir görünüm sağlıyor.

Toyota Urban Cruiser Hyryder iç tasarım Toyota Urban Cruiser Hyryder’in iç tasarıma baktığımız zaman iki renkli görünüm bizi karşılıyor. Kahverengi dokunuşların deri koltuk ile bir bütün haline gelmesi oldukça şık gözüküyor. Ayrıca 7 inç dijital gösterge paneli ve 9 inç multimedya ekranı bulunmaktadır. Aynı zamanda akıllı telefon ya da akıllı saat ile aracınıza bağlantı sağlayabiliyorsunuz. Bu sayede uzaktan kontrol özellikleri bulunmaktadır. Güvenlik açısından baktığımızda ise araçta 6 adet hava yastığı yer almaktadır. Ayrıca model üst düzey dikkat çekici donanımlara sahiptir. Bu donanımları şu şekilde listeleyebiliriz.

  • 360 derecelik kamera,
  • Ortam aydınlatması,
  • Kablosuz şarj pedi,
  • Baş üstü ekran,
  • Havalandırmalı koltuklar,
  • Arka AC havalandırma kanalları,
  • Panoramik açılır tavan,
  • Arka USB şarj bağlantıları.

Toyota Urban Cruiser Hyryder Teknik Özellikleri

Araçta iki farklı hibrit motor seçeneği karşımıza çıkıyor. Giriş seviyesi, Suzuki’nin 1.5 litrelik K serisi benzinli motor, yarı hibrit 12V entegre marş jeneratörü (ISG) ile geliyor. Ek olarak 6Ah lityum iyon bataryadan oluşan “Neo Drive” ünitesiyle donatılarak geliyor. Ayrıca sistem, 101 hp güç ve 135 Nm tork üretiyor. Böylece gücü 5 ileri manuel veya 6 ileri otomatik şanzıman ile ön tekerleklere gönderiyor. İkincisi, Toyota’nın kendi tam hibrit güç aktarma sistemidir. Sistemde Toyota’nın 1.5 litrelik benzinli motoru ve daha güçlü bir elektrikli motoru bulunmaktadır. Aynı zamanda ISG ve daha büyük bir bataryadan oluşmaktadır. Ayrıca sistem 114 hp güç ve 141 Nm tork üretiyor. Toyota, Urban Cruiser Hyryder’ın önden çekişli sistemle sınıfının en verimli modeli olduğunu iddia etmektedir.

Hindistan’da üretilecek ve diğer pazarlara da satışı gerçekleşecek olan model için henüz fiyat bilgisi açıklanmadı.

Sıfır km Toyota Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here