Toyota, 5. nesil hibrit teknolojisi Trükiye’de ilk kez yeni Corolla’da yerini alacak. Toyota, Polonya ve Birleşik Krallık’taki fabrikalarında beşinci nesil hibrit güç aktarma organlarının üretimine 77 milyon Euro’luk yatırım yapacak.

5. Nesil Hibrit Teknolojisi

Yeni hibrit sistem, Toyota’nın Polonya ve İngiltere fabrikalarında üretiliyor. Bununla birlikte Türkiye ve İngiltere’de banttan çıkan Corolla modellerinde yerini alacak.

Daha Hafif, Daha Kompakt ve Daha Güçlü

Hibrit motorların ve şanzımanların üretimi başlamadan önce hem Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) hem de Toyota Motor Manufacturing UK (TMUK) fabrikalarında yedi üretim hattı yükseltilecek. Toyota’ya göre beşinci nesil hibrit sistem, hibrit sistemdeki elektrikli sürüş oranını artıran “daha hafif, daha kompakt ve daha güçlü elektrik motorları” içeriyor. Sistem gücü 103 kw. 

5. Nesil Hibrit Teknolojisi

Montajı Türkiye’de Yapılıyor

Hem hibrit şanzıman hem de iki elektrik motoru, MG1 ve MG2, Polonya’da üretiliyor. Yardımcı motor MG1, benzinli motor için marş görevi görmekte. Daha büyük elektrik motoru MG2 için elektrik üretiyor. Ayrıca aküyü şarj ediyor. Bununla birlikte MG1 iyileşme için kullanılıyor. Hibrit sistem için 1.8 litrelik benzinli motorun montajı İngiltere’de yapılıyor. Avrupa pazarları için Corolla Hybrid’in montajı yine Türkiye’de yapılıyor.

5. nesil hibrit teknolojisi özellikleri oldukça fazla. Daha hafif, daha kompakt ve daha yüksek güçlü elektrik motorlarıyla öne çıkıyor. Günlük sürüşte daha fazla elektrikli sürüş ile daha düşük tüketim sağlıyor.. Ayrıca CO2 emisyonu sunan yeni hibrit teknolojisi, aynı zamanda daha yüksek performans sağlıyor. 1.8 PS’lik 140 litrelik hibrit motor, 0-100 km/s hızlanmasını önceki nesle göre 1,7 saniye artırarak 9,2 saniyeye indirdi.

Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Marvin Cooke, “Hibrit teknolojisi artık TMMP ve TMUK’ta üretilen motorların ve şanzımanların sırasıyla %70 ve %85’inde bulunuyor; bu, Toyota hibrit ürünlerine yönelik sürekli artan müşteri talebinin bir yansımasıdır” açıklamalarında bulundu.

Toyota hibrit teknolojisi Avrupa’da her geçen gün daha fazla kullanıcı tarafından tercih edilmeye devam ediyor. Son 4 yılda Toyota Avrupa satışlarında hibrit araçların payı yüzde 30’dan yüzde 66’ya çıkartmıştı. Bu da öneminin arttığına işaret ediyor.

İkinci El Toyota Fiyatları ve Modelleri

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here