Subaru otomotiv şirketi, ilk üretime başladığı zamandan bu yana hep Asya’nın göz bebeği olmayı başarmıştır. 1953 yılında Kenji Kita’nın kurduğu otomotiv şirketi günümüzün en büyük 21. Otomotiv üreticisidir. Ürettiği dayanıklı ve karakterini ortaya koyan araçları ile en iyi markalardan bir tanesidir. Son yıllarda Subaru otomotiv şirketi, özellikle SUV araçlarla adından bahsetmeyi başarıyor. Şimdi ise Subaru, Japonya’ya özel Subaru Forester XT Edition modelini getirerek 50. Yılını kutlayacak.

Subaru Forester XT Edition Tasarımı

Subaru Forester XT

Subaru Forester XT Edition modeli oldukça çekici bir renk olan gayzer mavisi ile karşımıza çıkıyor. Araçta temel olarak gelen koyu metalik 18 inç jantlar ve dört mevsim lastikleri sayesinde spor donanım paketine sahip oluyorsunuz. Farlara bakacak olursak üç parçalı “T” şeklinde bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz.

Yeni modelin dikkat çeken tasarım özelliklerinden biri ise; ön ızgara çerçevesi, tavan rayları ve yan aynalarda bulunan siyah tasarım çizgileridir. Subaru markası iç tasarımda ise koltuklarda deri yerine kumaş malzeme kullanıyor. Subaru yetkilileri, Subaru Forester XT Edition modelinin doğayla iç içe olabilmesi için kumaş malzeme tercih ettiklerini belirtiyor. Aracın direksiyon simidine ve göğüs kısmına baktığımızda ise oldukça basit bir tasarımla ka rşılaşıyoruz. Fakat Japon üreticilerden alıştığımız bir durum olduğu için dayanıklılık daha ön plana çıkıyor.

Donanım ve Performans

2023 Subaru Forester XT

2021 yılında tanıtılan makyajlı modeli temel alan X Edition, bir arka görüş kamerasını içeren Eyesight Safety Plus teknolojisini Entegre ediyor.

Forester Sport modelini benimseyen XT Edition, gücünü toplamda 176 beygir gücü ve 300 Nm tork üretebilen turbo şarjı 1.8 benzinli bir motor bloğundan alıyor. Üretilen bu güç Subaru’nun Lineartronic ya da CVT olarak bilinen dört çeker teknolojisiyle ön ve akslara yönlendiriliyor.

Subaru Forester XT Edition modelinin Fiyatı Ne Olacak?

Bu özel üretim araç, 25.400 $ fiyata sahip. Fakat birçok donanım seviyesi ve ekstra özellikler eklenince fiyat 30.000 $ çıkabiliyor. Örneğin elektrikli bir bagaj kapağı isterseniz 416 $ gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Sıfır Kilometre Subaru Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here