Toyota’nın Düşük Emisyonlu Araçları Avrupa’da Rekor Kırdı

0
756
Toyota'nın Düşük Emisyonlu Araçları

Toyota’nın düşük emisyonlu araçları Avrupa pazarında rekor satışa imza attı. Otomotiv sektöründe küresel tedarik sorunları gibi bir çok problem bulunmakta. Çoğu marka ise bu problemlerden etkileniyor ve zaman zaman üretimini azaltıyor. Fakat Toyota, bu problemlere rağmen 2022 yılının ilk yarısında Avrupa’da pazar payını arttırdı. Toyota, 2022’nin ilk 6 ayında 563 bin 67 adet satış yaptı. Diğer yandan ise pazarın yüzde 19 daraldığı dönemde Toyota, geçen yıla göre yüzde 6 düşüş yaşayarak genel performansın üzerine çıkmayı başardı.

Toyota’nın Düşük Emisyonlu Araçları Revaçta

Toyota, ilk 6 ayda geçen yıla göre yüzde 1 artış elde etti ve ilk kez Pazar payını yüzde 7,6’ya ulaştırdı. 2022 yılında Toyota’nın düşük emisyonlu araçlarına talep giderek arttı. Avrupa pazarında Toyota’nın kendi içerisinde hibrit, elektrikli ve yakıt hücreli elektrikli motor satışı oranı yüzde 9 arttı. Bununla beraber bu pay Avrupa genelinde yüzde 68’e yükseldi. Avrupa’da en çok satılan modeller Yaris Cross, Yaris, C-HR ve RAV4 oldu. Bu araçlar toplam satışların yüzde 75’ini oluşturdu. Üretimi Türkiye’de yapılan Corolla Sedan Hybrid’in satışı ise 25 bin 136 adet, C-HR Hybrid’in satışı ise 69 bin 383 adet olarak gerçekleşti. Ayrıca Toyota’nın elektrikli motora sahip araç satışı oranı, 2022 yılının ilk yarısında 364 bine ulaştı. Bu oran 2021’in ilk 6 ayına göre yüzde 11 artış sağladı. Düşük emisyona sahip olan çevreci araçlar, Toyota’nın toplam satışının yüzde 67’sini oluşturdu.

Toyota'nın düşük emisyonlu araçları

Toyota’nın Çevreci Atılımı

Bildiğimiz üzere Toyota, 2050 Çevre Hedefini açıklamıştı. Şirket, bu hedefler doğrultusunda son yıllarda çevreci ve düşük emisyonlu araçlara atılımını arttırdı. Bu konuda ise Toyota, çevreyi koruma konusunda sadece egzozdan çıkan emisyonlara odaklanmamak gerektiğinin altını çiziyor. Şirket, aracın üretiminden kullanımına ve geri dönüştürülmesine kadar olan süreçte oluşan karbon ayak izine de bakılması gerektiğini savunuyor. Bu bağlamda şirket, araçların üretiminde sıfır karbondioksit kullanımı için çalışmalar yapıyor. Ayrıca Toyota, geri dönüştürülmüş su kullanımı, ağaçlandırma çalışmaları ve atıkların en aza indirilmesi gibi çalışmalara büyük bütçeler ayırıyor.

Satılık Tüm Toyota Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here