Toyota 20 Milyon Elektrikli Araç Satışıyla Rekor Kırdı

0
1160
Toyota, beyaz renk, önden görünüm

Toyota Motor Corporation, 2022 Mart ayı itibariyle dünya çapında 20 milyondan fazla elektrikli araç satışına ulaştı. İlk olarak Prius’u piyasaya çıkardığı 1997’den 2022’ye kadar ki başarısının yalnızca bir örneği bu rekor. Öyle ki, mobilitenin karbondan arındırılması için canla başla çalışan marka sektörde önemli bir kilometre taşı. Bu sonuç, şirketin hedeflediği dünyaya ilerlerken adımlarını güçlendiriyor. Çünkü otomobillerin neden olduğu çevresel etkilerin azaltılması için motivasyon gerçekten önemli. Düşük veya sıfır emisyonlu otomobillerin giderek yaygınlaştığının da bir göstergesi.

Toyota Elektrikli Araç beyaz renk, önden görünüm

Yaşanabilir Bir Gezegen İçin Atılan Adımlar

Toyota, 63 elektrikli modelden oluşan güçlü bir portföye sahip. 20 yılı aşkın sürede yaklaşık 160 milyon ton CO2’nin atmosfere salınmasını önledi. Ayrıca Toyota, 20 milyondan fazla elektrikli aracı sayesinde yaklaşık 65 milyar litre yakıt tasarrufu sağladı. Bu veriler, kayıtlı otomobillere dayanarak hesaplanmış durumda. Elektrikli araçların hacmi, ortalama seyahat mesafesi, ülkelere has verimlilik oranı ve karbon emisyonları gezegen için atılan adımlar belli oluyor. Toyota’nın bugüne kadarki en çok sattığı model ise 5,77 milyon adet ile Prius. Corolla da onu hemen arkasından 2,23 milyon adet ile takip ediyor.

Toyota bZ4X

Pazarda Artan Rekabet

Her geçen gün daha da büyüyen bir pazar elektrikli araç sektörü. Böylece, Toyota da daha rekabetçi bir pazara hazırlanıyor. Zaten her pazarda öne sürebileceği geniş bir teknoloji yelpazesi var. Böyle devam ettiği sürece pazardaki yerini sağlam kılması olası. Anlık satışta olan 63 elektrikli modeli var. Bunların 48’i hibrit, beşi plug-in hibrit, sekizi %100 elektrikli ve ikisi yakıt hücreli. Böylece, altyapı ihtiyaçlarını ve yerel talebi dikkate alarak  her bölgeye koşullarına uygun çözümü sunmaya çalışıyor. Ülkelere göre yapılan sıralamada, Japonya’da yaklaşık sekiz milyondan fazla Toyota satışı gerçekleşti. Aynı zamanda Kuzey Amerika’da beş milyon, Avrupa’da ise dört milyon satış yaptı. Son olarak Çin’de ve dünyanın diğer bölgelerinde 1,7 milyondan fazla  elektrikli araç satışı gerçekleşti.

Toyota’nın 2050 Çevre Hedefi

Marka, doğayı korumak için egzozdan çıkan emisyonları engellemekten fazlasını yapmak istiyor. Bu nedenle aracın üretimi, kullanımı ve geri dönüşümünü içeren tüm süreçlerde minimum karbon ayak izini hedefliyor. Ayrıca sıfır karbondioksit, doğal kaynakların kullanımının azaltılması, ağaçlandırma faaliyetleri, geri dönüştürülmüş su kullanımı ve az atık ile sürdürülebilir bir dünya arayışında. Tüm bunları gerçekleştirmek için bütçe ayırmaktan geri durmuyor.

Toyota Hibrit Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here