NİSSAN GT-R YARIŞ PİSTLERİNDEN EMEKLİYE AYRILMAYA HAZIRLANIYOR.

Yeni Nissan Z, GT-R’nin yerini almaya hazırlanıyor. Yeni Nissan Z Süper Otomobil, “Nissan ZGT500” geliyor.

GT-R, ilk olarak 2007 yılında Japonya’da Nissan tarafından piyasaya sürülen bir spor otomobil modelidir.

Nissan GT-R

Nissan Skyline GT-R’nin halefi olarak üretilen otomobil daha sonra Skyline Serisinden ayrılarak, tek başına otomobil piyasasında konumlanmıştır.

Bugün Nissan yeni Z Modeli ile GT-R’yi emekliye ayırmaya hazırlanıyor. Nissan, Ağustos ayında Z spor otomobilinin yeni neslini tanıttı. Yeni Nissan Z Süper Otomobil, “Nissan ZGT500” geliyor.

Nissan uzun süredir hizmet veren GT-R’nin yerine Nisan Z’yi üretmeye hazırlanıyor. Bu durumda, Yeni Nissan Z’nin Japonya’da düzenlenen, Super GT Yarışları’na da katılacağını öngörebiliriz. 2022 Super GT Sezonunda, Nissan Z yerini alacak. Z Serisinin bir üyesi, ligde en son 2007 yılında, Z33 platformuyla yarışmıştı.

1GT Yarışı Nedir?

Super GT, ilk olarak 1993 yılında, “Japonya Touring Otomobil Şampiyonası” adıyla düzenlenmeye başlanmış; tarihler 2005 yılını gösterdiğinde ise “Super GT” adını almıştır. Üstün özellikteki yarış otomobillerinin rekabet ettiği Super GT, Japonya’da düzenlenmeye devam etmektedir.

2Nissan GT-R Yerine, Yeni Nissan Z Süper Otomobil, “Nissan ZGT500”

Nissan, geçtiğimiz günlerde, Japonya’nın Fuji Uluslararası Yarış Pisti’nde düzenlenen özel bir etkinlikte yeni Z GT500’e ilk sunumunu gerçekleştirdi.

Yeni Nissan Z GT500’ün bir yarış aracı olarak üstün güçleri olduğuna eminiz ancak henüz Nisan Yetkilileri tarafından motor gücü gibi özellikleri açıklanmış değil.

Ancak serideki diğer modellerde ortak bulunan özellikleri inceleyerek bu model hakkında çıkarımda bulunabiliriz: Çok hızlı ve güçlü olacağı kesin. Bunun için turbo şarjlı ve 2,0 litrelik dört silindirli bir motora iç düzenekte yer verilebilir. Böylece otomobil yarış pistinde rakipleri ile güçlü bir şekilde yarışabilir. Ayrıca motor gücüne vurgu yapacak bir diğer yüksek ihtimal de, beygir gücünün 658 üst limitinde olabileceğidir.

Nissan GT-R

3Yeni Nesil Z Süper Otomobil, “Nissan ZGT500” Çok Yakışıklı

Aracın dış gövdesi de otomobilin işlevi hakkında tahminlerde bulunmamızı sağlıyor. Yarış otomobillerinde standart bir özellik olarak kabul edilen alçak tavan özelliği, yol tutuşunu destekleyecek geniş duruş, aerodinamik yapıya kesinlikle hizmet ediyor. Böylece, hava otomobilin içinden kolayca geçiyor ve hava sürtünme katsayısı düşerek aracın hızlanırken dengesini korumasını da sağlıyor. Ayrıca bu durum yakıt tüketimi içini de olumlu bir etki ediyor.

İkinci El Nissan GT-R İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Nissan GT-R   Nissan GT-R

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here