YENİ NESİL EV, TOYOTA bZ4X İKİ FARKLI SEÇENEK İLE, AVRUPA VERSİYONLARI NETLEŞTİ

Toyota Bz4X, elektrikli yeni nesil versiyonlarını Amerika’da geçtiğimiz aylarda tanıtmıştı. Amerika’dan sonra şimdi Avrupa’da da iki farklı versiyonla otomotiv pazarındaki yerini alacak ve Toyota severler ile buluşacak.

Toyota bZ4X

Toyota’nın Elektrikli Otomobillerinin Yeni Temsilcisi Bz4x’nin Türkiye ve Avrupa’da listeye girecek versiyonları netleşti. Elektrikli otomobillere yatırım yapan markalardan biri de Toyota. Toyota BZ4X, 2022 model yılıyla, yıl içerisinde Türkiye ve Avrupa’da da satışa sunulacak.

1“Simitsiz Direksiyon” Tasarımı Kullanılacak

Simitsiz Direksiyon Modeli, ilk kez Tesla marka otomobillerde kullanılmıştı. Toyota Bz4X’de bu direksiyon tasarımına “steer-by- wire” ile birleştirerek yeni bir yorum ile yer verecek. Bu direksiyon sistemi ile de bir yeniliğe imza atarak, otomobil tarihinde fark yaratacak.

Toyota bZ4X

2Toyota Bz4X Avrupa’da İki Farklı Motor Alternatifi İle Sunulacak

Toyota yönetimi bu yeni elektrikli modelini, Avrupa’da iki farklı motor birleşimiyle sunmaya hazırlanıyor: Bunlardan ilki “önden çekişli ve tek elektrik motor” ve diğeri de “çift elektrik motorlu ve dört tekerlekten çekişli” olan üst sürüm.

Önden Çekişli ve Tek Elektrik Motorlu Sürüm, 201 beygir güç ile 265 Nm tork değerinde güce sahip. Bu sürümde, 0’dan 100’e çok kısa bir sürede hızlanarak (8,4 saniyede) saatte 160 kilometre süratle erişiyor.

“çift elektrik motorlu ve dört tekerlekten çekişli” olan üst sürüm ise; 215 beygir güce sahip. Tork bazında ifade edersek ise; 336Nm’ye yükselebiliyor.

Batarya açısından değerlendirirsek ise de; 71,4kWh ve 72,8kWh kapasiteli seçenekler mevcut. Bu altyapı da menzil mesafesini ortalama 450 kilometre olarak belirliyor.

150Kw hızlı şarj desteği de sunulan modeller, böylece 30 dakikalık bir dolum süresinde; yüzde 80 oranında batarya doluluğuna ulaşabiliyor.

3Toyota Bz4X, Geniş ve Konforlu Bir SUV

Hem araziye hem de şehir hayatına uyumlu Toyota Bz4X, dört çeker özelliği ve elektrik motorlarıyla arazi aracı yönüyle yüksek performans sergiliyor ve türünün başarılı bir örneğini sunuyor. Aracın genel çevikliği, sınıfının öncüsü 5,7 metrelik dönüş yarıçapıyla ortaya konuyor. Geleneksel direksiyon simidi de satışa sunulacak olan Bz4X, gelecekte, yeni nesil Simitsiz Direksiyon Modeli ile de yollardaki yerini alacak.

Toyota bZ4X

İkinci El Toyota İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Toyota bZ4X

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here