Skoda Enyaq iV Coupe Ailenin Yeni Üyesi Olacak

1
1472

Skoda elektrikli otomobillere yönelik artan talepten yararlanmak için Enyaq ailesini genişletmeyi planlıyor. Geçtiğimiz ay tanıtılan Enyaq iV Skoda’nın geliştirdiği ilk elektrikli araç ünvanını taşıyor. Skoda Enyaq iV Coupe ile farklı gövde stilinde araçlar da bu aileye ekleniyor. Araç Volkswagen Grubu’nun MEB platformunu temel alıyor.

Enyaq iV, markanın Kodiaq modelinin boyutlarında bir SUV’si olarak piyasaya sunulacak. 390 km ve 510 km menzile sahip iki farklı arkadan itişli model ve biri markanın performans grubu araçlarını belirten vRS olmak üzere iki de dört çeker modele sahip olacak.

Autocar dergisinin yapmış olduğu habere göre Skoda’nın satış ve pazarlamasından sorumlu isim Alain Favey “Enyaq’ın mükemmel bir adım olduğunu düşünüyoruz ve yıllar içinde Enyaq ailemizi genişleteceğiz.” dedi.

MEB platformunun esnekliği göz önüne alındığında, farklı gövde stilindeki araçların üretilmesi Volkswagen Grubu için geleneksel araçlara göre oldukça kolaydır. Geçtiğimiz haftalarda haberini yapmış olduğumuz Volkswagen ID 4 ailesinde de Skoda Enyaq ailesi gibi  hem SUV hem de coupe formunda araçlar üretilerek aynı rota izlenecek.

Volkswagen ID 4 haberimizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Skoda Enyaq iV Coupe tasarım detayları

Skoda Enyaq iV Coupe, önden normal Enyaq ile aynı görünse de B sütunundan geriye doğru  farklılıkları görüyoruz. Aracın arka yolcu camları küçülmüş, arkasında eğimli bir cam tercih edilmiş ve sedan araçlara benzer bir bagaj kapağı tercih edilmiş.

Henüz üretim adı belirlenmeyen Enyaq Coupe, standart araç ile aynı motor seçeneklerine sahip olacak. 62 kWh bataryaya sahip 177 HP’lik bir model ile başlayacak seri 82 kWh bataryaya sahip 302 HP gücündeki bir modelle son bulacak.

Aracın coupe formunun menzil üzerinde olumlu bir etkisi olup olmayacağı ise genüz belli değil. Volkswagen Grubu markalarından olan Audi’nin E- tron Sportback modeli daha düşük bir sürtünme katsayısı sebebiyle normal E-Tron’dan 16 km fazla menzil sunuyor. Tahminlerimize göre Enyaq Coupe’de de bu etki görülecektir.

Araç standart Enyaq ile aynı dijital bilgi-eğlence ekranlarına sahip olacak, iç mekanda herhangi bir değişiklik olacağını da söyleyemeyiz. Tavan hattının eğimi sayesinde arka koltuklardaki yaşam alanında ve bagaj alanında olumsuz bir değişiklik meydana gelebilir.

Coupe modelinde diğer markalarda da olduğu gibi küçük bir fiyat artışı bekleniyor. Autocar dergisinin haberine göre bu tutar 1200 euro seviyelerinde.

Markanın elektrikli araç pazarı hakkında görüşleri;

Favey, Enyaq serisini büyütme planlarının haricinde Skoda’nın bir sonraki EV’si için sağlam planları olmadığını, ancak MEB platformunun kullanılmasının yeni elektrikli arabaları geleneksel içten yanmalı motorlu modellere göre daha hızlı geliştirebileceği anlamına geldiğini söyledi.

Elektrikli araçların Skoda tarafında, markanın performansının zayıf olduğu Batı Avrupa pazarlarında pazar payını büyütmesi bekleniyor. Ayrıca Skoda, en büyük pazarı olan Çin için özel tasarlanmış farklı modeller de sunmayı planlıyor.

Favey ayrıca, “Elektrikli araçları pazarımız olmayan ülkelerde büyük bir potansiyel olarak görüyorum.” dedi ve ekledi “Norveç’te %6 pazar payına sahibiz ve bu, herkesin bir EV satın aldığı bir ülkede Enyaq modelinin geleceği için oldukça önemli. Yeni pazarları fethetme şansımız var.”

İkinci El Araç İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here