2021 Mercedes-Benz SL :Kamuflajlarla Yakalandı

0
983

Resmi lansmanı gelecek yıl yapılacak sekizinci nesil 2021 Mercedes-Benz SL yeni casus fotoğraflarıyla kendini biraz daha belli ediyor. Markanın motor sporları köklerinden esinlenerek tasarlanan SL daha hafif, daha hızlı ve daha ilgi çekici bir hale gelecek. Aracın geliştirilmesi ise markanın AMG birimine bırakılmış durumda. AMG departmanı SL serisinin geliştirilmesinde ilk kez görev alacak.

Casus fotoğraflarda görebildiğimiz üzere ilk kez açılabilir tavanı belirgin hale gelmiş olan aracın tavanının hangi malzemeden yapılacağı henüz bir netlik kazanmadı fakat geçmiş kasalarda gördüğümüz metal tavan yerine bir kumaş tavan kullanılacağı düşünülüyor. Ayrıca sportif egzoz tasarımı ise bu modelin SL63 olabileceği yönündeki iddiaları güçlendiriyor.SLss

2021 Mercedes-Benz SL ortak platformla geliyor.

Hafif kamuflajlar altında SL’in uzun, eğimli bir kaputun ardından belirgin arka farlar ve köşeli ön ızgara tasarımını görebiliyoruz. Arabanın arka tarafının da yuvarlatılarak Mercedes-Benz AMG GT modeline benzetildiğini de söyleyebiliriz. Aynı zamanda bir sonraki güncellemesinde SL platformu ile AMG GT araçlarının platformları ortak olacak.

Geçtiğimiz yıl dönemin AMG patronu Tobias Moers da bu durumu doğrulamıştı. Mercedes-Benz ve AMG’nin “modüler spor mimarisi(MSA)” ismini verdiği ortak platformu, markanın üst düzey modellerinde kullanılacak ve ölçek ekonomisini arttırarak karlılığa destek olacak.

Aynı zamanda Moers, “SL’in tarihi DNA’sını geri getiriyoruz ve bu seferki model çok daha sportif. Sürüş dinamikleri ile konfor arasında mükemmel bir uyuma sahip bir araç geliştirdik.” dedi.

Ayrıca, sekizinci nesil SL’nin selefi gibi yalnızca bir roadster olarak sunulacağını da doğruladı. İngiltere’de 2021’in sonlarına doğru satışa çıkması beklenen aracın fiyatı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

İkinci El Araçlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here