Skoda Artırılmış Gerçeklik Teknolojisini Kullanmaya Başladı. Teknolojik gelişmeler yaşandıkça hayat daha da kolaylaşıyor. Bununla beraber her geçen gün daha da konforlu bir yaşam sunuyor. Bu gelişmelerden bir tanesi çok uzun zamandır var olan ve yavaş yavaş üretim yapan fabrikalara giren artırılmış gerçeklik teknolojisidir.

Bu teknoloji sayesinde gerçek dünya üzerinde sanal bir dünya entegre edilebiliyor. Bu sayede bir iş yapılırken sanal destek sağlayan AR teknolojisi sanal çıktılar ile gerçek dünyayı algılama gücümüzü artırıyor. Buna ek olarak yapılan herhangi bir işi görsel olarak çok boyutlu hale getirip yapılan işi kolaylaştırıyor.

Kaliteli Bir Üretim İçin AR Teknolojisi Kullanımı

Skoda Artırılmış Gerçeklik ile yenilikçi bir otomobil şirketi olduğunu bir kez daha gösterdi. Kaliteli üretim anlayışına ek olarak Artırılmış gerçeklik teknolojisini getirdi. HoloLens gözlükler sayesinde artırılmış gerçeklik üretim, bakım ve onarım ile ilgili tüm işleri sanal simgeler ile ortaklaşa bir şekilde birleştirip eş zamanlı bir deneyim imkanı sunuyor. Ayrıca bu özellik ile tüm sanal toplantılarınızı ve seminerlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Skoda Artırılmış Gerçeklik

HoloLens Gözlükler Nasıl Bir İşlev Sağlıyor?

Bu gözlükler sayesinde örneğin bir tekniker bir işlem yaparken sistem yapılan işi algılıyor. Sonrasında o işle alakalı tüm bilgi dökümünü anlık olarak gözlük içerisinde gösteriyor. Bu işlem olurken tekniker gerçek dünyadan kopma yaşamıyor. Tam tersine Artırılmış gerçeklik yardımı ile gerçek dünya ile bağlantısını daha da sağlamlaştırıyor ve odaklanmayı artıyor. Bunu Iron Man Maskesi gözlüklerine benzetebilirsiniz. Orada da Tony Stark’a yardımcı olan bir gözlük vardı.

Skoda Artırılmış Gerçeklik teknolojisi ile kusursuz ve hatasız üretim için hata ve çeşitli sapmaların en iyi şekilde tespit edilmesi ile birlikte zaman kazanmak ve yapılan işin analiz kalitesi ciddi şekilde artış gösterecek. Artırılmış gerçeklik sayesinde bir otomobil konseptleri önceden test edilebilir olacak hata payı minimuma indirilecek.

Skoda Artırılmış gerçeklik sistemi üzerine aktarılan veriler ile beraber otomobille ilgili tüm ayrıntılar görülebilir hale getiriyor. Bu sayede otomobille ilgili herhangi bir hata net olarak görülebiliyor. Standartların dışında bir bağlantı kolayca tespit edilebilir oluyor.

Artırılmış gerçeklik ile fabrikada olmayan yetkili birine anlık olarak yapılan iş, teknikerin gözünden yansıtılabiliyor. Tabi yine aynı şekilde bazı simgeler ve görsel tamamlayıcılarla aktarım sağlanıyor. Normal çalışma şekline göre daha güven veren bu sistem otomotiv fabrikaları dahil çoğu üretim tesislerinde kullanılmaya başlandı. Artırılmış gerçeklik sistemini kullanırken teknisyen ne yaptığını anlık olarak kaydediyor.

HoloLens gözlük ile hologram yardımı da anlık olarak gerçek hayata aktarılıyor. Kamera ve projektör ikilisinden oluşan sistem Ayrıca Algılayıcılar yani girdi, Kullanıcı giriş aygıtları, işlemci ve göstergelerden (çıktı) oluşuyor.

Algılayıcılar kamera, jiroskop, GPS, ivmeölçer ve mikrofondur. Kullanıcı giriş aygıtları, kullanıcı ile gözlük arasında iletişim kurmayı sağlayan bileşenler olarak göze çarpıyor. İşlemci, görüntü ses ivme gibi verileri alıp kullanacak bir Artırılmış Gerçeklik sistemi bu işlevleri yerine getirmek için bir işlemciye ihtiyaç duyar. Göstergeler yani çıktılar ise otomobil fabrikalarında kullanılan ve sanal dünya ile gerçek dünya arasında köprü kurmamızı sağlayan gözlüklerdir. Bu gözlükler Cam vizör şeklinde tasarlandığı için yukarı kaldırılarak istenildiği zaman iki taraflı bağlantı kesilebilir ve gerçek dünyaya geçiş yapılır.

Skoda Artırılmış Gerçeklik ile üretimi daha profesyonel hale getirmek için tüm imkanlardan yararlanıyor. Volkswagen gibi güçlü bir markanın çatısı altına bulunmak son teknolojilerden herkesten önce faydalanmayı gerektiriyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here