Dünya üzerinde birçok ülke bulunuyor. Bu ülkelerin çoğu araba üretmiyor olsalar da birkaçı geniş bir üretim ağına sahip. Ve böyle olunca da her üreticiden en az bir arabanın kitlelere ulaştığını, sevildiğini veya öne çıktığını düşünmek mümkün. Bu yazımızda sizler için farklı sebeplerden ses getirmiş araçlar listesi derledik.

1Fransa: Citroën 2CV

2CV, ilk günden itibaren ilkel ve garip görünümlü olarak görülüyordu. Ancak bütçesi başka hiçbir şeye gücü yetmeyen sürücülerden oluşan orijinal hedef pazarı arasında popülerdi. Daha sonra sonra eksantrik görüntüyü tercih edenler arasında da popüler oldu.

Citroën aracı, İkinci Dünya Savaşı’ndan önce tasarladı ve  başarılı bir şekilde Alman işgalcilerinden sakladıktan sonra, 1948’de satışa çıkardı. 1990’da ise üretimi durdurdu. Çok fazla karşıt görüş bulunsa da 2CV, bir Fransız üretici tarafından üretilmiş en sevilen arabalardan biri ve en uzun ömürlü araçlardan biri olmaya devam ediyor.

2Çin: Qoros 3

Çinli üreticiler güvenli olmayan veya yabancı rakiplerden çalınmış, bazı durumlarda her ikisine de sahip tasarımlara sahip otomobilleri üretme konusunda itibar geliştirmişlerdi. Qoros 3 Sedan bu iddialara çok etkili bir şekilde karşı çıktı. Birincisi, başka hiçbir şeyin kopyası olmayan güzel görünümlü bir arabaydı. Daha da önemlisi, Euro NCAP güvenlik organizasyonu tarafından şimdiye kadar beş yıldız derecelendirmesi verilen ilk Çin modeliydi. Bu yüzden de çok ses getirmiş araçlar arasında yer aldı.

Euro NCAP, Qoros’un 2013’ün tamamında test ettiği tüm otomobiller arasında en güvenli olduğunu açıkladı.

3Çek Cumhuriyeti: Skoda Favorit

Favorit kendi başına harika bir araba olarak nitelendirilemeyebilir. Fakat önemli çünkü Skoda‘yı onlarca yıllık savaş sonrası mali sıkıntıdan sonra toparlanmaya yönlendiren otomobildi. Yerini aldığı arkadan motorlu modellerden tamamen farklı olarak, gövdesi İtalyan Bertone tarafından tasarlanmış önden çekişli bir hatchback idi.

Volkswagen Grubu, Favorit’in yaşam döngüsünün ortasında, 1991 yılında Skoda’da ilk kez bir hissedarlık aldı. Favorit’in yerini alan ve VW desteğiyle geliştirilen ilk Skoda olan Felicia, aslında daha güzel görünüm ve daha iyi ekipmanla yeniden işlenmiş bir Favorit’ti. Ama büyük bir şeyin başlangıcıydı. Bugün bazı Skodalar, temel aldıkları VW otomobillerden daha iyi ve daha değerli kabul ediliyor.

4Almanya: Volkswagen Beetle

Beetle, Adolf Hitler tarafından tasarlanan ve İngiliz Ordusu tarafından Savaş sonrası unutulmadan kurtarılmıştı. Orijinal Volkswagen bir süre Almanya’daki motor endüstrisinin dayanak noktasıydı. Resmi olarak Beetle olarak adlandırılmadı fakat lakap olarak bu şekilde anıldı. Hippi hareketinin bir simgesi oldu. ABD ve hemen hemen her yerde ucuz, güvenilir ve popüler bir araba olarak var oldu.

Üretim, yaklaşık 1972’de Ford Model T’yi aştı ve sonunda 20 milyonun üzerine çıktı. Bu araba olmasaydı, diğer markaları Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche ve Skoda olan VW imparatorluğuna sahip olunmazdı.

5İtalya: Fiat 500

Nuova 500, 1957’de Topolino lakaplı önceki bir modelin yerini aldı. Küçük, yavaş ve bir araba olabildiğince basitti. Tam da düşük gelirli İtalyan kesimin istediği şeydi. Neckar, Steyr-Puch ve diğerleri tarafından lisans altında üretilen türevleri hariç olmak üzere, 18 yılda yaklaşık dört milyon satıldı.

İtalya birçok süper otomobil üretti, ancak bunlardan herhangi biri Nuova 500 kadar sevgi toplamadı. Yaygın hayranlık uyandıran stili kesinlikle başarısının devam etmesinin nedenlerinden biriydi. 2007’de Fiat tarafından piyasaya sürülen çok daha büyük ve mekanik olarak farklı 500’de çok etkili bir şekilde tekrarlandı.

6Japonya: Toyota Corolla

Toyota, Corolla’nın dünyanın en popüler otomobil adı olduğunu ve üretimin 50 milyonu bulduğunu sık sık belirtiyor. 1960’lardan beri her on yılda bir yeni bir Corolla seçebileceğiniz ve ikisi arasında rozetler dışında neredeyse hiçbir bağlantı bulamayacağınız da doğrudur.

İkinci El Araba İlanlarımıza Göz Atabilirsiniz!

 

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here