Toyota Yaris Hybrit X-Trend İncelemesi

1
10603

Toyota Yaris Hybrit ne kadar yakıt tüketiyor olabilir sizce? Peki, Toyota Yaris Hybrit fiyatı sıfır km bir otomobil için makul mü? Bu sorulara yanıt vermek için önce aracın teknik özelliklerini iyi bilmek gerek. Biz de bu amaçla Toyota Yaris Hybrit incelemesi hazırladık. Toyota Yaris Hybrit X-Trend 2018 modelini inceledik. İşte detaylar…

Toyota Yaris Hybrit X-Trend İncelemesi

Hibrit araba almak avantajlı mı ya da elektrikli araçların MTV’si yok mu gibi sorular arama motorunda oldukça popüler. MTV ve ÖTV’nin yanı sıra benzinin pahalılığı insanımızı Hybrit araç ya da elektrikli araç almaya yönlendiriyor. Avrupa’da çevre kaygısı ile tercih edilen elektrikli otomobiller ülkemizde vergi ve yakıt zammı mağduriyetiyle popüler olacak gibi. Peki, elektrikli araba fiyatları nasıl, ikinci el elektrikli araba ilanları arttı mı, hybrit modeller hangileri…

Bu soruların yanıtları biraz Toyota ambleminin arkasında gizli. Çünkü ülkemizde en çok tercih edilen elektrikli araba markası Toyota. Toyota Hybrit modeli Yaris Hybrit X-Trend modelini sizin için inceledik. 2018 model Toyota Yaris Hybrit X-Trend motoru, hızlanma verileri, yakıt tüketimi ve tasarımı…

Toyota Yaris Hybrit X-Trend İncelemesi

Hybrit otomobil üretimine ciddi yatırım yapan ve bu segmentte ürün gamını epey genişleten Toyota’nın en çekici modellerinden biri de yeni Toyota Yaris Hybrit X-Trend. Tasarımda LED gündüz farları, çift renkli gövde yapısı kokpitteki renkli ayrıntılar çok şık. Genel olarak yeni, genç ve dinamik görünüyor. Küçük sınıf keyifli bir şehir otomobili var karşımızda. 

Toyota Yaris Hybrit X-Trend Motoru Nasıl?

Toyota Yaris Hybrit X-Trend motor özelliklerine baktığımızda 1,5 litrelik 74 HP güçte benzinli atmosferik motorla 45kW elektrikli motor birleşimini görüyoruz. Hibrit, önde enlemesine atmosferik benzinli senkronize elektrik motoru şeklinde bir tanımlama da yapılabilir. Silindir subap sayısı: 4/16. 

Toyota Yaris Hybrit X-Trend’in motoru 0-100 km/s hızlanmasını 12 saniyede tamamlanıyor. Maksimum hızı ise 165km/s. Diğer hızlanma verileri şöyle:

0-50km/s: 4,0 sn.

0-80km/s: 8,3sn.

0-100km/s: 12,7sn.

0-120km/s: 18,6sn.

0-130km/s: 22,5sn.

0-400m: 18,5sn.

Toyota Yaris Hybrit X-Trend Ne Kadar Benzin Yakıyor?

Araç 100 km’de 3,6 litre yakıt tüketiyor. C02 salınımı da 82gr. 

Toyota Yaris Hybrit Boyutları Nasıl?

Uzunluk: 3945mm/ genişlik: 1695mm/ yükseklik: 1520mm. Dingil mesafesi: 2510mm. Depo kapasitesi: 36 litre. Toyota Yaris Hybrit ağırlığı 1100kg. Toyota Yaris bagaj hacmi 286 litre. 

Toyota Yaris Hybrit X-Trend Fiyatı Nasıl?

Toyota Yaris Hybrit X-Trend fiyatı, vergi indirimler ile oldukça makul bir seviyeye çekilmiş. Sıfır Toyota Yaris Hybrit X-Trend fiyatları 95.250TL’den başlıyor. Donanıma göre 112.000 TL’ye kadar çıkıyor. 

1. Toyota Yaris Hybrit X-Trend renk seçeneği zengin

2. Toyota Yaris Hybrit sportif bir tasarıma sahip

3. Şehir yaşamına %100 uyumlu tasarım

4. Hedef kitlesi genç ve şehirli

5. İç mekanı konforlu ve modern

6. Koltuk yanlıkları yorulmayı önlüyor

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here