Renault ve Dacia Bayilerinde Son Durum

2
8256
Renault Bayilerinde Son Durum

Korona virüs salgını ile birlikte kendisini büyük bir dalgalanmanın ortasında bulunan bayilerde durumlar nasıl? Sizler için Renault bayileri özelinde yaptığımız araştırmaları yazıya döktük.

renault bayilerinde son durum

Bayilerde Son Durum İç Açıcı Değil

Bugünlerde, özellikle İstanbul içi Renault bayilerde, hayalinizdeki Renault marka otomobili bulmanız pek mümkün görünmüyor. Ancak bayilerin elinde kalan tek tük modeller için de fiyatlar son dönem şartlarına göre uygun görünüyor. Örneğin, 0 km Renault Megane 1,3 otomatik vites Joy pakete bugün 195-200 bin arası bir fiyat bandından sahip olabilirsiniz. Ancak böyle bir düşünceniz varsa hemen telefona sarılıp, bırakmanız gereken kaporanın ayrıntılarını konuşmalısınız çünkü her geçen dakika 0km araçlar tükeniyor.

ODD (Otomotiv Distribütörleri Derneği) tarafından yapılan basın açıklaması, Temmuz ayında otomobil pazarının %350,9 oranında arttığı yönündeydi. Bu durumda da kafamızda birtakım algılar oluşmuyor değil. “Bu arabalar nerede?” piyasadaki yaşanan talep patlamasıyla piyasaya arz edilen otomobillerin sayısı da hızlıca tükeniyor. Bu sebepten stok sıkıntısı çeken bayiler, eylül ve ekim aylarında piyasanın normal seviyelerine dönmesini bekliyorlar.

Bazı bayiler tüm Renault modellerinin Ağustos ayının son çeyreğinde ellerinde olacağını söylüyor. Bazı bayilerse sipariş yoğunluğu dolayısıyla Eylül ve Ekim aylarını işaret ediyor. Örneğin, Eylül ayının başında ellerinde olacak bir manuel Renault Clio için 114 bin TL civarında fiyat biçen bayiler, piyasadaki arz talep dengesizliği ve ekonomik dalgalanmalara bağlı olarak fiyatın değişebileceği konusunda tüm alıcıları uyarıyorlar.

renault piyasa durum

Piyasa Ne Zaman Normale Dönecek?

Sonuç olarak şöyle bir toparlamak gerekirse; OYDER (Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu gibi 0km araç satan bayiler de piyasadaki arz ve talep dengesinin eylül ayında normale doğru dönme eğiliminde bulunacağını söylüyor. Ekim ayının sonlarına doğruysa piyasanın tamamen normale döneceği umut ediliyor.

Dacia marka araçlarda da durum Renault ile hemen hemen aynı olup bayilerde tek tük Dacia marka araçlar kalmış durumda. Duster da dahil olmak üzere tüm Dacia modelleri için işaret edilen tarih Eylül ayının 1. çeyreği ile ekim ayı arası.

0km araçlar için piyasada oluşan arz talep dengesizliğinden kaynaklı olarak, büyük bir dalgalanma içerisine giren ikinci el araç piyasasının da Eylül ve Ekim aylarında biraz durulması bekleniyor. Ancak dalgalanmanın sona ermesi ikinci el araç fiyatlarının da düşeceği anlamına gelmiyor. Fakat piyasadaki araçların çoğalması ve arz ile talebin örtüşmesi piyasayı dengeleyecektir.

Bazı Renault marka otomobillerin bayi fiyatlarıysa aşağıdaki gibidir;

Renault-Bayilerinde-Son-Durum.

İkinci El Renault İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here