Tornado Projesi: Renault’dan Kırsalda Otonom Mobilite

2
1549
tornado-projesi
tornado-projesi

Tamamlanan Tornado araştırma projesi amacı, kırsal ve banliyölerde otonom mobilite hizmetlerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak. Renault tarafından İletişim altyapısını ve teknolojilerini belirlemekti. İki kullanım senaryosuna dayanıyordu ve endüstriyel ve akademik ortakları, bir bölge ve yerel nüfusu bir araya getirdi.

♦Gerçek yaşam ortamlarında tam ölçekli doğrulama testleri dahil olmak üzere otonom ve elektrikli mobilite hizmetlerini içeren iki deney gerçekleştirdi.

♦Gazeran kırsal tren istasyonu ile Rambouillet’teki (Paris’in güneybatısı) Bel Air – La Forêt iş parkı arasında doğrudan bağlantı sağlamak için Renault ZOE’yi kullanan isteğe bağlı ve paylaşılan bir araba hizmeti;

♦Bel Air iş parkı içinde önceden tanımlanmış duraklarda arayan bir servis.

♦Kırsal ve banliyö alanlarında otonom ulaşım çözümlerini yaygınlaştırmak için gereken teknolojileri tanımlama.

Tornado Projesi Amaçları

tornado
tornado

TORNADO projesinin teknik bileşeni, şu amaçlarla otonom sürüş çözümleri ve iletişim altyapısı ve teknolojileri tanımlamaya ve geliştirmeye odaklandı:

Güvenliği en üst düzeye çıkarın: donanım, yazılım, yerleşik ve uzak çözümler, araçtan altyapıya iletişim vb.

Banliyö ve kırsal alanlardaki özel gereksinimleri ele alıyor. Dar sokaklar, döner kavşaklar, görüşü engelleyen engeller, yol işaretlerinin ve diğer yönlerin olmaması, yol kenarı yapılandırmalarındaki değişiklikler, dar tek şeritli tüneller vb.

Group Renault’nun Hedefi

Tornado-projesi-renault
Tornado-projesi-renault

Groupe Renault’nun hedefi, tüm bu ayırt edici özellikleri kapsayan ve Gazeran tren istasyonu ile Rambouillet’teki Bel Air iş parkı arasında doğrudan besleyici hizmetini göstermekti. 13 km’lik bir yol boyunca tamamen otonom bir elektrikli araç sürüşüne sahip olmaktı. Kırsal ve banliyö ortamlarında sürüş durumlarının karmaşıklığı ve çeşitliliği ile başa çıkmak, diğerlerinin yanı sıra şunları içerir:

Otonom araçların algılama yeteneklerini geliştirerek, çevrelerini 360 derecelik bir alanda (nesnenin türü, boyutu ve araca olan uzaklık) gerçek zamanlı olarak algılamalarını sağlar.

Otonom aracı, çok dar olabilen yollarda ve yol kenarı konfigürasyonundan bağımsız olarak, yolunda kalmasını sağlamak için 20 cm hassasiyetle konumlandırıp kontrol edebilme.

Örneğin tek şeritli tünellerden geçerken GPS sinyalinin geçici olarak kaybedilmesi veya sıfır görünürlükle çalıştırılması ile başa çıkmak.

Yolcuların ve diğer yol kullanıcılarının gerçek hayatta alıştıklarına uyan “kabul edilebilir” hızlara ulaşmak, yani otonom modda 70 km / s.

Tornado Projesi Elektrikli Servis Aracı

servis
servis

Bu yolda, projenin ortakları, bağlantılı altyapı bileşenlerinin (araçların kendi algı alanlarının ötesindeki nesneleri “görmelerini” sağlayan bağlı trafik ışıkları ve sabit kameralar) rolü üzerine deneyler yapabildi.

Bu kullanım durumunu tamamlamak ve Bel Air iş parkında kapıdan kapıya bir servis tasarlamak için, 10 kişiye kadar taşıyabilen otonom bir elektrikli servis aracı, bölgedeki durakları birbirine bağlayan bir devre üzerinde de test edildi.

Yolcuları iş parkının bir ucundan diğerine güvenli bir şekilde taşımak için mekik, ortaklar tarafından sağlanan gelişmiş algı var. Algıyı genişletmek için altyapı yeteneklerinin kullanımı ve güvenlik çevresi otomasyonu sağlayan yeni sistemleri entegre etti.

Renault ZOE arabaları ve mekik, aynı mobil uygulama kullanılarak çalıştırıldı ve testler sırasında kesintisiz, sorunsuz bir hizmet sağlamak için senkronize edildi.

2.El Renault İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here