Bosch Car Service ve ZES’ten Elektrikli Şarj İstasyonları!

2
1728

Elektrikli araç satışları artıyor, altyapı güçleniyor

Ülkemizde elektrikli araçlara olan ilgi artmaya devam ediyor. Bu ilginin artmasıyla da markalardan beklentiler de değişiyor ve gelişiyor. Araç servis zinciri Bosch Car Service de bu ihtiyaçlara cevap vermeye başlıyor. Bosch Araba Servisi, hizmet yelpazesini elektrikli araçlarla genişletmek amacıyla Zorlu Energy Solutions (ZES) ile bir iş birliği gerçekleştirdiğini duyurdu. Sürücülerin, her marka ve model elektrikli araçları için, birçok farklı alanda aynı çatı altında hizmet alabilecekleri belirtildi. Bu kapsamda,Car Service’lerde yıl sonuna kadar 50 adet elektrikli araç istasyonu kurulması hedefleniyor.

Bosch Car Service bünyesinde yeni elektrikli şarj istasyonları

İş birliği kapsamında halen Oksijen Dinlenme Tesisleri ile Zorlu Center’da hizmet veren elektrikli araç şarj istasyonları, Bosch bünyesinde de kurulacak. İlk istasyonlar Optimal Bosch Car Service Maltepe, Yaşa 2 Bosch Car Service Eyüp, Oğuşlar Bosch Car Service Ümraniye ve Antalya’da Aktürk Otomotiv bünyesinde hizmete açılırken, yıl sonuna kadar 50’nin üzerinde noktaya ulaşılması hedefleniyor.

bosch ve zes işbirliği

Türkiye’de otomotiv satış sonrası sektöründe öncü bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Bosch Otomotiv Yedek Parça Türkiye, İran & Orta Doğu Bölge Direktörü Arda Arslan; “Sürücüler, elektrikli araçlarının marka ve modeli ne olursa olsun Bosch Car Service’lerde araç şarjından arıza tespiti ve çözümüne kadar birçok farklı ihtiyaçlarını tek bir merkezden karşılayabilme imkanına sahip olacaklar. ” dedi.

Elektrikli araçlara yönelik yatırımlar gün geçtikçe artıyor

Gelişen teknoloji ve satın alımlar çerçevesinde otomotiv endüstrisinde elektrikli araçlara yönelik yatırım ve teşvikler gün geçtikçe artıyor. Buna bağlı olarak, elektrikli araçların sayısında da artış kaydediliyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre, geçtiğimiz yıl Türkiye’de 222 adet elektrikli, 39 adet de plug-in hibrit otomobil satışı gerçekleşti.

2019 yılında Türkiye Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarındaki elektrikli otomobillerin payı %0,06, hibrit otomobillerin ise %3,09 oldu. Türkiye araç parkında elektrikli araçların payı, günümüzde henüz istenen düzeyde olmasa da ilerleyen yıllarda hızlı bir gelişim yaşanacağı öngörülüyor.

Zorlu Enerji Ticaret ve Akıllı Sistemler Direktörü İnanç Salman da iş birliğine ilişkin şunları söyledi: “Zorlu Enerji olarak, Akıllı Hayat 2030 vizyonumuz doğrultusunda karbon salımının azaltılmasını destekleyen yeni nesil ekonomiye yönelik öncü yatırımlar yapıyoruz. Bu kapsamda 2018 yılında hayata geçirdiğimiz Zorlu Energy Solutions (ZES) markamızla yeni nesil teknolojik faaliyetlerimizi sürdürmeye ve elektrikli otomobillerin devinimini hızlandırmak için çalışmaya başladık. ZES markamızla kurduğumuz elektrikli araç şarj istasyonlarımız ile Türkiye’deki elektrikli otomobil sahiplerine kesintisiz sürüş imkanı sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda Bosch Car Service ile yaptığımız iş birliğinden mutluluk duyuyoruz.” dedi.

ZES’ten 100 adet yeni şarj istasyonu!

2 YORUMLAR

  1. Bosch Car Service ağı kendisini yeni teknolojilere Bosch Mobility şirketi öncülüğünde hazırlıyor. Otomotiv teknolojilerini takip edip buna hızlıca uyum sağlayan işletmeler gelecekte daha çok başarılara imza atacaktır

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here