Volkswagen ID.4 İle Elektrikli SUV Dünyasına Giriş Yaptı

5
41430
Volkswagen ID.4

Volkswagen uzun süredir beklenen ve hakkında oldukça fazla haber duyduğumuz ilk elektrikli SUV modeli olan Volkswagen ID.4 ’ü Amerika’da gerçekleşen bir lansman ile tanıttı. Ürün aynı ailedeki ID 3 modelinin büyük bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor ve yakın zamanda görmeyi beklediğimiz Tesla Model Y’ye rakip olarak konumlandırılıyor.

Tamamen elektrikli araç ailesinin ikinci üyesi olan yeni ID.4, VW Tiguan ile benzer boyutlara sahip fakat kıvrımlı tasarımından dolayı aslında o kadar büyük gözükmüyor. ID.3 tarafında başlayan tasarım dilini ve temaları birleştirerek Hatchback aracının birçok unsurunu daha büyük bir SUV haline getiriyor. Bu nedenle, dış dizaynın büyük bir kısmı bizlere tanıdık geliyor. Marka bu modelin ön tarafında BMW iX3 gibi sahte bir ızgara kullanmayı da tercih etmemiş.

Volkswagen ID.4

ID.4, matrix LED farlar ve VW modellerinde görmeye alışkın olmadığımız bir “3D” arka lambalar dahil olmak üzere markanın en gelişmiş aydınlatma sistemlerinden bir kısmına sahip olacak. Bu özelliklere sahip olmak güzel olsa da, çoğu insan öncelikle aracın sunacağı menzili ve fiyatları merak ediyor.

Batarya ve motor seçenekleri ise ilgi çekici

Grubun MEB platformu baz alınarak geliştirilen araç 52 kWh ve 77 kWh kapasiteye sahip iki sürümle satışa sunulacak. Volkswagen ID.4 başlangıçta sadece arkadan itişli modeliyle gelecek ve AWD modeli onu takip edecek.

Giriş seviyesi 52 kWh bataryaya sahip olan model 360 km menzil sunarken gücünü 148HP veya 168HP seçenekleri sunulan elektrik motorlarından alacak. Eğer 77 kWh kapasiteye sahip olan üst sürümünü satın alırsanız araç 520 km menzile sahip olacak ve 125 kW olan hızlı şarj istasyonlarında şarj edildiği takdirde 30 dakikada tamı tamına 320 km menzil kazanacak.

Volkswagen ID.4 teknolojik bir iç mekana sahip

Volkswagen ID.4

Aracın altına konumlandırılmış batarya pakedi ve aracın arkasında yer alan elektrik motoru sayesinde araç 2.700mm gibi bir dingil mesafesine sahip. Yani araç segmentindeki diğer araçlar kadar geniş bir alan sunuyor.

Araç bir önceki modele benzer bir gösterge paneli kullanıyor ve ön yolcuların arasına bardaklık ve depolama alanları koyulmuş. Aracı satın aldığınız donanım paketine göre 10inç veya 12 inçlik ekranlara sahip olabileceksiniz. Aynı zamanda araç head-up ekranına da sahip.

Satış tarihi ve fiyatları

Volkswagen ID.4

Volkswagen Avrupa pazarına girişte 77 kWh bataryaya sahip olan ve 201HP gücünde olan modelleri kullanacak. İki farklı paketle satışa sunulacak araçların oldukça yüksek donanıma sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Fiyatlar Avrupa’da 49,950 avrodan başlayacak ve daha dolu model olan ID.4 1st Edition Max modeli 59,950 avrodan satışa çıkacak. Tabii ki ülkelerin elektrikli araç için olan teşvikleri bu rakamları farklı yerlere çekebilir.

İki model de 27.000 adetle sınırlı tutulmuş ve tamamı satıldıktan sonra giriş seviyesi olan 52 kWh bataryaya sahip model satışa sunulacak. Bu modelin fiyatının ise 40.000 avro seviyelerinde olması bekleniyor. Volkwagen, ID.4 modelinin 2020 sonlarında satışa sunulacağını söyledi.

5 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here